GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mart 2023 Cuma 16:48

CHP'de aday adayları için flaş karar... KAPALI ZARF YÖNTEMİ!

CHP Genel Merkezi, milletvekili adaylarının belirlenmesi için il başkanlıklarına flaş bir yazı gönderdi. CHP Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzalı yazıda ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kollarının da görüşünün alınarak belirlenecek isimlerin 3 Nisan Pazartesi Günü'ne kadar kapalı zarf ile teslim edilmesi istendi. 

SONKALEİZMİR-CHP Genel Merkezi, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesi milletvekili aday adaylarının belirlenmesi sürecinde flaş bir karar aldı. CHP Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzalı, 30 Mart tarihli yazıda sandık kurularak aday saptanmasının kesinlikle söz konusu olmayacağı bildirildi. 

Adayların belirlenmesi için önerilen isimlerin 3 Nisan Pazartesi Günü'ne kadar kapalı zarf ile teslim edilmesi istenen yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Sandık konularak eğilim yoklaması yapılması şeklinde bir kararımız mevcut olmayıp bu yönhde bir uygulama kesinlikle yapılmayacaktır. Adayların tespitinde il örgütlerimiz tarafından sandık kurulara, sandıktan çıkacak sonuçlara göre aday saptaması yapılması kesinlikle söz konusu olmayacaktır.
İlçe örgütlerimiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızın da görüşü alınarak milletvekili aday listesinde yer almasını önerdiğiniz ad ve soyad bilgilerinin en geç 3 Nisan Pazartesi Günü'ne kadar Parti Örgüt Yönetimleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'ya kapalı bir zarf içerisinde teslim edilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz.
"