GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Kasım 2023 Pazartesi 16:14

CHP'de aday adayları için başvuru tarihleri belli oldu!

CHP'de 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi aday adayları için başvuru tarihi netleşti. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, belediye başkan aday adayı başvurularının 21-28 Kasım tarihleri arasında alınacağını duyurdu. 

SONKALEİZMİR-CHP'de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantıda; 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi belediye başkan adaylarının belirleneceği yöntemler konuşulurken, aday adaylığı başvuru tarihleri de belli oldu.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı devam ederken gazetecilere açıklama yaptı. Yücel, "CHP 81 vilayette ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla seçimi kazanacak şekilde hazırlanmaktadır. Yerel seçimlerler ilgili adaylar ve yöntemlerle ilgili detaylı açıklamayı Yerel Yönetimler ve Dayanıklı Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek yapacak. 31 Mart 2024 yerel seçimleri için CHP'den aday adayı olacak partililer 21 Kasım ve 28 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabilecekler" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığındaki MYK toplantısının ardından ise Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gün Çiftçi Binici, Gökhan Zeybek ve Ensar Aytekin’in imzasıyla il ve ilçe başkanlıklarına bir genelge gönderildi. Genelgeyle aday adaylığı başvuru tarihleri, aday adaylığı için istifa tarihleri ve belediye başkan aday adaylığı ile meclis üyeliği aday adaylığı ücret tarifesi belli oldu.

Buna göre CHP’de aday adayı olmak isteyenler 21 Kasım-28 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. CHP’de aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri için son istifa tarihi ise 1 Aralık olarak belirlendi. Yasa gereği istifa etmesi gereken partililer ile kamu görevleri 1-5 Aralık tarihleri arasında başvuru dosyası verebilecek.

Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar ise istifa zorunluluğundan muaf tutulacak. Belediye meclis üyesi olan belediye başkan yardımcılarının da istifa etmesine gerek kalmayacak.

CHP’de kadınlar ve gençlerden tarife ücretinin yarısının alınması kararlaştırılırken, engelli, gazi ve şehit yakınlarından ödeme alınmayacağı bildirildi.

İşte CHP'deki aday adaylığı tarifesi: