GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Eylül 2023 Çarşamba 13:39

CHP'de Şenol Aslanoğlu mazbatasını aldı..

CHP İzmir'de yeniden il başkanlığına seçilen Şenol Aslanoğlu mazbatasını aldı. İl yönetimi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Aslanoğlu yerel seçim süreciyle ilgili konuştu. Aslanoğlu, "Birlik ve beraberlik içinde yerel seçim çalışmalarımız bugün itibariyle başlamıştır" dedi. Aslanoğlu, kongrede yaşanan olaylar için ise "Basit adli bir vaka, süreç devam ediyor" diye konuştu. 

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı'na yeniden seçilen Şenol Aslanoğlu, Konak İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Aslanoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na giderek Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 



Tören sonunda açıklamalarda bulunan Şenol Aslanoğlu, yerel seçim süreci ve ilk kongresinde yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı mesajlar verdi. Aslanoğlu şöyle konuştu:

"Birlik ve beraberlik içerisinde kongremizi tamamladık. Bu günden itibaren yerel seçimler için çalışmalarımız başlamıştır. Kongredeki tatsızlıkla ilgili adli süreç devam ediyor. İzmir'in gündemi binlerce güzel şey içerisinde yaşanan kötü bir olay değil. Orada yaşananlar basit bir adli vakadır. Süreç de devam etmektedir. İki gün boyunca bir festival gibi güzellikler yaşadık. Katkı koyan tüm ilçe başkanlarıma, kadın kolları başkanlarıma, gençlik kolları başkanlarıma teşekkür ediyorum.”



ÖZGÜR ÖZEL YORUMU: "TATSIZ BİR DURUM YOK"

İl kongresinde Özgür Özel'in konuşması esnasında atılan "Kılıçdaroğlu" sloganları ile ilgili konuşan Aslanoğlu, "Kongrelerde sloganlar ya da tezahüratlar olur. Burada tatsız bir durum yaşadığımızı düşünmüyorum. Özgür bey aleyhine de tatsız bir durum olduğunu düşünmüyorum" dedi.



ÖZLALE MESAJI: İYİ PARTİ'NİN OYU BELLİ 

Başkan Aslanoğlu, İYİ Partili Ümit Özlale'nin İzmir Büyükşehir adaylığı ile ilgili şunları söyledi:

"İYİ Parti’nin genel seçimlerdeki oyu belli. 14 Mayıs’tan bu yana sandıkların İzmir’deki yansımasının ne olduğunu biliyoruz. Sadece sayın Özlale değil aday olmayı düşünen herkese İzmir’e ve İzmir’in vakurluğuna yakışır ifadeleri öneririm. Seçim evet bir yarıştır. İzmirliler el ele kol kola yarışmayı bilir. Tavsiyem İzmir ve İzmirliler'e yakışan tavır sergilenmesi."

MHP'Lİ ŞAHİN'E: "AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA SANARMIŞ"

Aslanoğlu, İzmir'de 18 ilçe hedefi koyan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'e ise "Yeniden göreve seçilen sayın Şahin’i tebrik ediyorum. Onunla göreve gelen yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum. Daha önce de söylemiştim. Aç tavuk kendini darı ambarında sanarmış” diye konuştu.