GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Eylül 2020 Pazar 16:37

CHP'de Atatürk krizi! Kaftancıoğlu'na İzmir tepkisi...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Atatürk" yerine "Gazi Mustafa Kemal" ismini kullanması CHP'de kriz yarattı. CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Mehmet Ali Çelebi, Kaftancıoğlu'na tepki gösterdi. Bir başka CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise "Atatürk zaferin adıdır" diyerek Kaftancıoğlu'na gönderme yaptı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da "Atatürk" soyadının bir davanın adı olduğunu dile getirdi.

SONKALEİZMİR- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun CHP'nin 97. kuruluş yıldönümü toplantısında “Atatürk” yerine 3 kez üst üste “Gazi Mustafa Kemal” ismini kullanması tartışma yarattı. "Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” diyerek kendini savunan Kaftancıoğlu'na CHP İzmir Milletvekilleri'nden tepki geldi. En net tepkiyi Atila Sertel ortaya koydu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, yüce önderimize dil uzatmaya kalkanlara karşı canımızı siper edeceğiz. Bu gerçektir. Ancak, 'Atatürk' diyemeyen bir il başkanını da gereken ders verilmezse bu da bizim en büyük ayıbımızdır. Unutmayın, partimizin kurucusu yüce önderimizdir" ifadelerini kullandı. Sertel'e çok sayıda partili ve yurttaş da destek verdi.

Bir diğer İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de benzer bir tepki ortaya koydu. Çelebi, "Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar. Ama unutma burası CHP. Kafası karışık olanlar iyi bilsin, bu partide 10 Aralık’tan önce 29 Ekim gelir. Mustafa Kemal’in askerleriyiz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da "Atatürk soyadı; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından halk adına verilmiş sadece bir soyadı değil, Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı verilmiş mücadelenin bize emanet edilen davanın adıdır" görüşünü paylaştı.

TUNCAY ÖZKAN'DAN GÖNDERME

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise dolaylı olarak Kaftancıoğlu'na yüklendi. "ATATÜRK zaferin adıdır. Yedi düveli geldikleri gibi gönderen O’dur. 30 Ağustos Meydan Muharebesi’nin 99. yılı kutlu olsun. Ordular yenilir millet yenilmez. Çünkü hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O Satıh bütün vatandır" ifadelerini kullanan Özkan, Kaftancıoğlu'na gönderme yaptı.

Tuncay Özkan, Atatürk'ün Mihri Müşfik, Feyhaman Duran ve İbrahim Çallı'nın fırçasından resimlerini de paylaşırken, "Başkomutan Atatürk" ifadesini kullandı.

CHP'li birçok milletvekili ve PM üyesi de Kaftancıoğlu'na tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu daha önce de 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganını çok militer bulduğunu söylemiş ve tepki çekmişti.