GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Aralık 2023 Pazar 13:16

CHP Urla aday adayı Şen: Üreticinin ürünleri sabah kapınıza gelse olmaz mı?

CHP Urla Belediye Başkan aday adayı Seyfettin Şen, “Üreticinin ürünleri sabah Urlalının kapısına gelse olmaz mı? Yapacağımız bu hizmetle üretici kazanır, tüketici kazanır. Belediye olarak bunu gerçekleştirebiliriz” dedi.

Pazar yeri ziyaretlerinde esnafı ve tarım üreticilerini ziyaret eden Urla Belediye Başkanı Aday adayı Seyfettin Şen,  “Sarımsağın 100, soğanın 3 kilosu 50, yerli domatesin, karnabaharın kilosunun 30 liraya satıldığı Urla’da tarıma destek şart oldu” diye konuştu.

Şen, Urla'nın 95 dekar geniş bir tarım alanına sahip bir ilçe olduğunu ancak işsizlikten gençlerin köyleri terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi. Üreticinin pazar yerlerinde bile kazanamadığını aktaran Şen, tarım ve süt üretici pazarının genişlemesi ve kolaylaşması gerektiğini söyledi. Fidan, gübre gibi temel gider yüklerini azaltıcı önlemlerle birlikte üreticiyi tüketiciyle direk buluşturmak gerektiğini vurgulayan Şen, “Belediye olarak üreticiyle tüketiciyi direk buluşturacağız. Bunun örnekleri Dünya ve hatta Avrupa’da var. Belediye olarak cep telefonlarımıza aplikasyon oluşturarak, üreticilerin ve ürünlerinin tüm bilgilerini yükleyip sunacağız. Urlalı vatandaşlar, evlerinde sebzesini, sütünü, meyvesini kendileri sipariş verecekler. Belediye olarak önceden taahüt ettikleri  ve fiyatını belirttikleri ürünlerini  tarlalarından alarak, ertesi sabahtan itibaren Urlalıların kapısına ulaştıracağız. Tüketici kişiyi, ürün özelliklerini, fiyatını görerek ve online ödeme yaparak siparişini verecek. Belediye olarak ürünü alıp, o siparişi Urlalı hemşehrimizin kapısına kadar bırakacağız. Urlalı taze domatesini, biberini, sebzesini ertesi gün sofrasında yiyecek. Sütünü kapısında bulacak. Büyük marketler bu sistemi kuruyorlar, bizler niye kurmayalım. Bu kurduğumuz sistemlerde Urlalı Üretici kazanacak,  Urlalı tüketici kazanacak” diye konuştu.

Tarlada kalan ürünler “Urla Halk”ta satılacak

Seyfettin Şen, “Belediye olarak bir yıl önceden taahütünü aldığımız ürünleri, Urla’da tüketiciye ulaştıraracağız. Bunu Urla’yı 3 ana bölüme ayırıp, en yakın üreticiden, en yakın tüketiciye ulaştırarak yapacağız. Gıda ve ziraat uzmanlarımız tarlayı bizzat denetleyecek ve bu sistemin içinde olacak. Diyelim ki ürünlerin bir kısmı tarlada kaldı. Urla’nın, ekonomik durumu yetersiz mahallelerinde kuracağımız Urla Halk dükkanlarına alıp, uygun paraya o bölgenin üreticisine karsız satışa sunacağız. Böylece sosyal adaleti de sağlayacağız” diye konuştu.