GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Kasım 2023 Pazartesi 16:31

CHP Parti Sözcüsü Yücel'den AK Partili Çelebi'ye tepki: NANKÖRLÜĞÜN TİMSALİ!

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i "Hem Atatürk’ün askeri hem Demirtaş’ın fedaisi olunmaz!" sözleriyle eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye tepki gösterdi. Yücel, "Çeşitli nedenlerle birtakım yakıştırmalar yapan kişileri, ki az önce ifade ettiğiniz kişi nankörlüğün bir sembolüdür, bir timsalidir, dolayısıyla bu yakıştırmalarla, bu kulp takmalarla ilgilenmediğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

CHP MYK toplantısı devam ederken gazetecilere gündeme dair açıklamalar yapan ve sorulara yanıt veren CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye tepki gösterdi. 

Çelebi'nin sosyal medya hesabından yaptığı "Özgür Özel’in kurultayda Demirtaş’a gönderdiği selam; HDP’li Pervin Buldan tarafından Kadıköy’de Opera’da alınmış… Hem Atatürk’ün askeri hem Demirtaş’ın fedaisi olunmaz!" paylaşımı Yücel'e soruldu.



CHP'li Deniz Yücel, Mehmet Ali Çelebi sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sanat evrenseldir. Genel Başkanımız sayın Özgür Özel sanata ve sanatçıya değer veren bir kişidir. Onun dışında çeşitli nedenlerle birtakım yakıştırmalar yapan kişileri, ki az önce ifade ettiğiniz kişi nankörlüğün bir sembolüdür, bir timsalidir, dolayısıyla bu yakıştırmalarla, kulp takmalarla ilgilenmediğimizi ifade etmek istiyorum."