GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 13:35

CHP Karabağlar'da nefes nefese yarış... Kazanan belli oldu!

CHP Karabağlar kongresinde adaylardan Emel Tangobay'ın mavi listesi 10 dakika geç kalınca salonda gerilim tırmandı. Divan Başkanı olan İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın zor anlar yaşadı. Nefes nefese geçen seçimin kazananı ise Bülent Sözüpek oldu. Sözüpek 205 oy alırken, Tangobay ise 195 oyda kaldı.

SONKALEİZMİR-CHP Karabağlar İlçe Kongresi, Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla yapılıyor. Kongreye; Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, Eski CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Tacettin Bayır ve Musa Çam ile partililer katıldı.



Divan başkanlığını Yüksel Taşkın'ın yaptığı Sözüpek ile Karabağlar siyasetinin önemli ismi Emel Tangobay'ın listeleri yarıştı.

LİSTE GEÇ KALINCA GERGİNLİK YAŞANDI

Kongrede mevcut başkan Bülent Sözüpek ile yarışan Emel Tangobay'ın mavi listesi yaklaşık 10 dakika gecikince salonda tansiyon yükseldi. 16.30'da teslim edilmesi gereken listenin gecikmesi üzerine Divan Başkanı Yüksel Taşkın tansiyonu düşürmek için büyük çaba harcadı. 

Görüntüleri izlemek için tıklayın>>>

Salondaki gerilim Tangobay'ın listesinin gelmesi ile sona erdi. İki adayın konuşmasının ardından oy verme işlemine geçildi. Seçimin kazananı burun farkıyla Bülent Sözüpek oldu. Sözüpek 205 oy alırken, Emel Tangobay 195 oyda kaldı.