GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mart 2022 Çarşamba 21:56

CHP İzmir'den din adamları kararı!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını yaptı. CHP İzmir İl Başkanlığı binasındaki toplantıda toplumun her kesiminin sorunlarına çözüm üretmek adına yeni bir karar alındı. Buna göre CHP İzmir İl Başkanlığı 29 Mart Salı günü emekli din görevlileriyle kahvaltıda bir araya gelecek.

İlk kez yapılacak buluşmada, din görevlilerin 3600 ek gösterge beklentisi başta olmak üzere, yaşadıkları ekonomik ve sosyal sıkıntıların masaya yatırılması bekleniyor. Yönetim Kurulu toplantısına ilişkin değerlendirmeler de bulunan, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye’de her kesimin AK Parti iktidarının basiretsiz yönetimi sebebiyle çok büyük sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi;

"CHP İzmir İl Yönetimi olarak toplumun her kesiminin bizden farklı beklentileri var. İktidara koşan bir parti olarak vatandaşlarımızın tüm sıkıntılarıyla ilgilenmek ve onlarla bir araya gelmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda emekli din görevlilerimizin yaşadığı sıkıntılarla ilgilenmek, dertlerini ve beklentilerini dinlemek için bir buluşma organize ediyoruz. Yıllarca devlete hizmet etmiş, emek vermiş din görevlilerimizin başta 3600 ek gösterge olmak üzere tüm dertlerini ve bizlerden beklentilerini dinleyeceğiz. Biz de çözümlerimizi ve neler yapabileceğimizi kendileriyle paylaşacağız. CHP İzmir olarak, AKP iktidarının yok saydığı, unuttuğu veya ilgilenmediği tüm vatandaşlarımız için umut olmaya devam ediyoruz. Bu umudu gerçeğe dönüştürmek içinde toplumum her kesimiyle, bize ihtiyaç duyan herkesle bir araya gelmeye devam ediyor, bize umut bağlayanları yalnız bırakmıyoruz. Yönetim kurulumuzda aldığımız kararla, emekli din görevlileriyle 29 Mart Salı günü bira raya geleceğiz."

İL YÖNETİMİNDEN DİSİPLİN KARARLARI

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında il başkanlığına gelen disiplin dosyaları da görüşüldü. Hakkındaki disiplin dosyası, daha önce kurulan komisyona havale edilen Çağlarsu, il yönetim kurulu tarafından, tedbirli olarak, kesin ihraç istemiyle il disiplin kurulana sevk edildi.

Ayrıca CHP Buca ilçe üyesi Güven Kılıç hakkında da, parti üyeliği ve disipliniyle bağdaşmayan eylemleri sebebi ile il yönetimince resen disiplin soruşturması yapılması için komisyon kurulmasına karar verildi.