GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Aralık 2021 Cuma 12:31

CHP İzmir'den ''10 Aralık'' açıklaması!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Yüksek mahkeme kararlarına dahi uymayan, vesayet altındaki yargı ile ülkemiz hak ihlallerinin merkezi haline getirilmiştir. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Alsancak'taki yeni il hizmet binasında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Kani Beko ile partililer katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yaptığı açıklama şöyle:

"Temel hak ve özgürlüklerin tüm dünyada kabul ve ilan edilişinin 73. yılındayız. 19 yıldır yapılan uygulamalar, topluma yaşatılan travmalar ve istikrarlı bir şekilde kötüye gidiş,  bunun iktidarın insana bakış açısı ve bir yönetim anlayışı olduğunu bize olarak net bir şekilde gösterdi. Hak ihlalleri 2021 yılı içinde de katlanarak devam etti. Tek adamın kararıyla kadınların yaşam hakkının en önemli güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı hukuksuzca çıkıldı. Düşüncelerini ve fikirlerini açıklayan vatandaşlarımız apar topar gözaltına alındı. Demokratik ve anayasal haklarını kullanarak, üniversitelerine sahip çıkan gençlerimiz, akademisyenlerimiz tepedekilerin talimatıyla tartaklanarak gözaltına alındı, tutuklandı, yargılandı.  Yüksek mahkeme kararlarına dahi uymayan, vesayet altındaki yargı ile ülkemiz hak ihlallerinin merkezi haline getirilmiştir. İnsan haklarının yasal ve hukuki güvencelerini yok sayan kararlar ve uygulamalarla anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler bir kişinin iradesi ile yok sayılmaktadır."

'BENİM HAKKIM' BROŞÜRLERİ DAĞITILIYOR
Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarına da dikkat çeken Yücel şöyle devam etti:

"Neredeyse her iki gençten birinin işsiz olduğu, asgari ücretin bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırının altında olduğu, gıdasız kalan çocukların büyüme geriliklerinin ortaya çıktığı bir dönemi yaşamaktayız. Tek adam rejiminin tüm çabalarına rağmen saklayamadığı açlık ve yoksulluk, 2021 Türkiye’sinin en önemli insan hakkı sorunudur. Bugün ülkemizin yaşadığı; başta ekonomik buhran olmak üzere her türlü adaletsizliğin temelinde tek kişilik hükümetin otoriter, antidemokratik ve evrensel insan haklarına aykırı uygulamaları yatmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ve adalete susamış milyonların desteğiyle hala sürmekte olan “hak, hukuk ve adalet” mücadelemize tüm kadrolarımızla, hak bilincinin güçlenmesi için yurdun dört bir yanında devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu amaçla, hak mücadelemizi halkın içinde, halkla birlikte büyütmek hedefiyle 'Benim Hakkım' broşürlerimizle bugün, Türkiye’nin dört bir yanında 81 ilde, hep birlikte sahadayız. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde bir kez daha ilan ediyoruz. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü adına yaraşır bir şekilde coşkuyla kutlanacak."