GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Aralık 2023 Salı 15:22

CHP İzmir'de yerel seçim zirvesi...

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe başkanları ile bir araya gelerek yerel seçim sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. İlçe başkanlarının bir bölümünün belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde "Ön seçim" yapılmasını istediği öğrenildi. Ayrıca dışarıdan aday belirlenmemesi görüşünün de ağırlık kazandığı bildirildi.

SONKALEİZMİR-CHP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan buluşmada 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi yapılacak çalışmalar ele alındı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu başkanlığındaki buluşmada ilçe başkanları taleplerini ve önerilerini iletti. 

İlçe başkanlarının büyük bölümünün belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde "Ön seçim" yönteminin uygulanmasını istediği belirtildi. Bazı başkanların ise zaman sorunu nedeniyle eğilim yoklaması yapılması yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

Toplantıda dışarıdan ithal aday belirlenmemesi konusunda da görüş birliğine varıldı. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun seçim sürecindeki saha çalışmaları konusunda da ilçe başkanlarına bilgilendirme yaptığı belirtildi.