GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Haziran 2023 Salı 21:23

CHP İzmir'de kritik toplantı... Soyer: 'Kaos beklentileri gerçekleşmez'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanları seçim sonrası değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan ve kurultay sürecine değinen Başkan Soyer, "İzmir'in seçim sürecinde olduğu gibi, çelik yumruk gibi durması gerektiğine inanıyorum. Kaos bekleyenler, toz, duman bekleyenlerin inşallah o beklentileri gerçekleşmez" dedi.

SONKALEİZMİR-Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediye başkanları ile milletvekilleri bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından seçimin analizine dair sunum yapıldı. Toplatıda seçim sonuçları ele alınırken, kurultay süreci ve yerel seçim öncesi yapılacaklarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.



"ÖRGÜT KENDİNİ TAZELEYECEK"

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan ve kongre takvimine dikkat çeken Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlık talebi olduğu iddialarıyla ilgili de konuştu. Soyer şunları kaydetti:

"Açıklanan kongre takvimi partinin tazelenmesi anlamına geliyor. Sayın İmamoğlu'nun Genel Başkan olmakla ilgili iradesi var mı, onu bilmiyorum. Genel Başkanın bir iradesi var mı onu da bilmiyorum. Bunlar daha sonra ortaya çıkacak. Şu anda net olan bir şey var, mahallelerden başlayarak, örgüt kendini yenileyecek, tazeleyecek. Bu kıymetli."



"İZMİR ÇELİK GİBİ DURMALI"

Soyer, CHP İmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptıkları ziyaretin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Ziyaret bir destek mesajından çok, İzmir'i anlatmak içindi. İzmir'in ne yaptığını Genel Başkan net olarak görsün. Rakamlarla ve bizim yaşadıklarımızla bunları iyi bilsin istedik. İzmir hakikaten Türkiye'nin lokomotifi oldu. İzmir, baktığınız zaman Türkiye'de CHP'nin en yüksek oyu aldığı şehir. Bu çok kıymetli bir şey. O rakamın arkasında hangi sosyolojik gerekçeler var, hangi teknik gerekçeler var... Bunlar uzun konuşulması gereken meseleler ama rakamlar sonuç itibariyle önemli bir göstergedir. O gösterge de bizim için çok gurur verici. İzmir'e müteşekkiriz, olağanüstü bir iş başardı. Ben İzmir'in seçim sürecinde olduğu gibi, çelik yumruk gibi durması gerektiğine inanıyorum. Yani burada kaos bekleyenler, toz, duman bekleyenlerin inşallah o beklentileri gerçekleşmez."