GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ağustos 2023 Perşembe 17:47

CHP İzmir'de il kongresi tarihi netleşti!

CHP İzmir İl Yönetimi'nin olağan kongre için belirlediği 16 Eylül tarihi Genel Merkez tarafından onaylandı. CHP İzmir Örgütü delegeleri, yeni il başkanını seçmek için 16 Eylül Cumartesi günü Celal Atik Spor Salonu'nda sandık başına gidecek.

SONKALEİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir örgütünde il kongresinin tarihine ilişkin belirsizlik sona erdi. CHP Genel Merkezi, CHP İzmir İl yönetiminin olağan kongre için belirlediği 16 Eylül tarihini onayladı. Onayla ilgili resmi yazı CHP İl Başkanlığı'na gönderildi. Buna göre, CHP İzmir Örgütü delegeleri, yeni il başkanını seçmek için 16 Eylül Cumartesi günü Celal Atik Spor Salonu'nda sandık başına gidecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İzmir Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu ve Mahir Polat'ın açıktan desteklediği mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun aday olup olmayacağı henüz netleşmedi. Geçmişte CHP'de pek çok önemli görevlerde bulunmuş ismin de kongrede aday olup olmamak için nabız yokladığı belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise geçen kongrede Deniz Yücel örneğinde olduğu gibi Aslanoğlu ya da başka bir adayın ismini işaret edip etmeyeceği merak konusu.