GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Nisan 2023 Perşembe 15:37

CHP İzmir'de bayramlaşma!

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Millet İttifakı bayramlaşma töreni düzenlendi. törene 14 Mayıs mesajları damga vurdu. Miting havasında geçen yoğun katılımlı törende iktidar mesajları verilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "14 Mayıs'taki büyük bayramı bekliyoruz" dedi.

Ramazan Bayramı öncesi Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen bayramlaşma törenine yoğun katılım oldu.  

İzmir Sanat Merkezi önünde düzenlenen bayramlaşmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Yüksel Taşkın, CHP İzmir İl Başkanvekili Münir Sirhan Özer, CHP İzmir milletvekilleri ve Millet İttifakı’nın milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe örgütleri, muhtarlar ile çok sayıda partili katıldı. 

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanvekili Münir Sirhan Özen, “Hayalimizdeki bayrama en yakın olduğumuz zamandayız. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne 13. Cumhurbaşkanı yazacağız. Buna inanıyoruz. İyi bayramlar diliyoruz. İkinci bayramımız 14 Mayıs’ta halaylar çekeceğimize inanıyorum” dedi. 

Bayramlaşmada konuşan Başkan Tunç Soyer, “Önümüz bayramlar. Yarın bayram, 23 Nisan bayram ve arkasından 14 Mayıs’ta büyük bayramı bekliyoruz. Bu bayramlar bize hep dayanışmayı hatırlatır. Ülke işgal altındayken Cumhuriyet’in habercisi niteliğinde 23 Nisan’da meclisin açılışı ve Ankara hükümetinin kuruluşu oldu. Bunun öncesinde ise Amasya Genelgesi’nde diyor ki milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracak. Şimdi de milletin azim ve kararlılığına ihtiyaç var. 14 Mayıs’ta Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandıracak bir bayram yaşayacağız. O sizin elinizde. O güç sizin elinizde. Örgütsüz güç güç değildir. Bu memleketteki büyük değişiminin öncüsü sizlersiniz. Bu değişimi yaratacak olan sizin öncü gücünüzdür. Dolayısıyla bir arada olağanca gücümüzle bu dönüşümün öncülüğünü yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı. 

GÖKÇEN: TARİH YAZDIK DİYECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen ise yaptığı konuşmada şunları söyledi;

''Çok uzun süredir bir anı beliyoruz, o an 14 Mayıs’ta gerçekleşecek. 21 yıldır dinlediğimiz hakaretlerin, gördüğümüz baskıların hepsinin bir sonu var. Uzun süredir o sonu bekliyoruz ama bu son aynı zamanda bir başlangıç. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi; 14 Mayıs’ta kucaklaştığımız, ayrışmaları geride bıraktığımız bir karar vereceğiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında ve Millet İttifakı’nın iktidarın gençler, kadınlar, çalışanlar, herkes hakkını alacak. İzmir hakkını alacak. 14 Mayıs’ta birbirimize gülümseyeceğiz, kucaklaşacağız ve ‘Tarih yazdık’ diyeceğiz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın ise şu şekilde konuştu;

“Sorumluluğumuzun farkındayız. Son oy sayılana kadar mücadeleden bıkmayacağım, yorulduğumda aklıma 6-7 yerden maaş alanlar, bu ülkenin insanlarına hakaret edenler gelecek. Üzerime düşen ne varsa yapacağım. Mutlaka kazanacağız. Bayramımız kutlu olsun. 14 Mayıs Demokrasi Bayramı’nı da şimdiden kutluyorum.”