GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2024 Cumartesi 14:11

CHP Çeşme Adayı Lal Denizli'den sulak alan sözü

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, 187 farklı kuş türünü barındıran, doğa harikası Alaçatı Sulak Alanı'nı ziyaret edip bölgede çalışma yürüten Prof. Dr. Sezai Aksu ve Serap Erboy'dan bilgi aldı. Denizli, "Yönetime gelince bu alanda yapılan tüm çalışmaları belediyenin olanakları çerçevesinde destekleyeceğiz" dedi.

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, barındırdığı 187 farklı kuş türü ile bilinen doğa harikası Alaçatı Sulak Alanı'nı ziyaret etti. Alanda yıllardır gönüllü çalışma yapan, mevcut gözlem sahasını oluşturan Serap Erboy ve Prof.Dr. Sezai Aksu, Lal Denizli’ye detaylı bilgi verdi. Görüşmede, doğal yaşam alanının, kuş türlerinin ve ekolojik dengenin korunması gerektiği vurgulandı. Çeşme Çevre Derneği'nin de korunmasını desteklediği sulan alanda özel bir planlama ile doğa turizmi yapılabileceği dile getirildi.

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, "Bu alan Çeşme için çok önemli bir doğa harikası. Gönüllü vatandaşların kendi imkanları ile burada oluşturduğu insiyatif övünç verici. Yönetime gelince bu alanda yapılan tüm çalışmaları belediyenin olanakları çerçevesinde destekleyeceğiz. Doğal yaşamın sürmesi bizim önceliğimiz, bu alandaki varlıkların korunması bizim gelecek vizyonlarımız ile uyumlu” diye konuştu.