GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Ağustos 2023 Pazar 14:13

CHP Buca'da büyük fark! Çağdaş Kaya ezdi, geçti...

CHP Buca İlçe Kongresi'nde Çağdaş Kaya ile Hasan Sağlam başkanlık için yarıştı. İlçe ve büyükşehir belediye kadının adayı olarak öne çıkan Çağdaş Kaya 344 oy alırken, Sağlam ise 67 oyda kaldı. Rakibini büyük bir farkla geride bırakan Kaya, CHP Buca İlçe Başkanı seçildi.

SONKALEİZMİR-Şirinyer Düğün Salonu'nda yapılan kongreye Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, eski milletvekili İlhan Cihaner ile partililer katıldı. 

Divan Başkanlığı'na Murat Bakan'ın yaptığı kongrede; İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi'nin uzlaşı adayı olarak öne çıkan Çağdaş Kaya ile Hasan Sağlam yarıştı.

Kongre öncesi adaylık için adı geçen isimlerden Sinan Yeşilbaş ise Sağlam lehine yarıştan çekildi. Mevcut başkan Hacer Taş Gültepe ise aday olmayacağını açıklamıştı.

Kongrede aday listeleri de belli oldu.

Akşam saatlerinde gidilen seçimin ardından oy sayımına geçildi. CHP Buca'da büyük bir farkla Çağdaş Kaya ilçe başkanlığı koltuğuna seçildi. 413 oyun kullanıldığı ve 2 oyun da geçersiz sayıldığı kongrede, Kaya 344 oy alırken, Sağlam ise 67'de kaldı.