GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
15 Haziran 2020 Pazartesi 11:58

Büyükşehir'den flaş karar... İzmir'in takımı İstanbul'a devredildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Voleybol Kadınlar 1. Lig'de mücadele eden takımının yarışmacı haklarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devretme kararı aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile iyi ilişkiler içerisinde olan Başkan Tunç Soyer'in de devir için onay verdiği öğrenildi. Birçok branşta ekonomik gerekçelerle küçülme kararı alan İzmir Büyükşehir'in gelecek sezon kadın voleybolda altyapı düzeyinde faaliyetlerini sürdüreceği ifade edildi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Ekonomik gerekçelerle birçok branşta küçülme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, geçen sezon Voleybol Kadınlar 2. Lig A Grubu'nda mücadele eden kadın voleybol takımını İstanbul Büyükşehir'e devretme kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de voleybol takımının iyi ilişkiler içerisinde olduğu Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığını yürüttüğü İstanbul Büyükşehir'e devredilmesine onay verdiği belirtildi. Geçtiğimiz sezon ligi 9. sırada tamamlayan ve kümede kalmayı başaran İzmir ekibinde antrenör Şükrü Yengil ve oyunculara geçen cuma günü konuyla ilgili bilgi verildiği öğrenildi. Bunun üzerine oyuncuların yeni kulüp arayışına başladığı belirtildi.


GÖZTEPE VE KARŞIYAKA'YA RAKİP OLACAK
Yarışmacı haklarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devreden İzmir Büyükşehir'in ise gelecek sezondan itibaren altyapı düzeyinde faaliyetlerini sürdüreceği ve Bölgesel Lig'de mücadele edeceği öğrenildi. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman'ın kısa süre içerisinde devirle ilgili resmi açıklamayı yapması bekleniyor. Efeler Ligi'nde güçlü bir kadro kuran İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kadın voleybolda da ciddi yatırım yapmayı planladığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir, kadın voleybolda gelecek sezon Göztepe ve Karşıyaka'yla şampiyonluk mücadelesi verecek. 
Yüksek maliyet nedeniyle Hentbol Erkekler Süper Lig'inden çekilme kararı alan Göztepe ile birleşme görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.