GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Nisan 2021 Perşembe 08:54

Bürokratlara Ruhsar Pekcan uyarısı!

Bir süre önce görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın ticari faaliyetleri ile ilgili her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü Özel Bürosu'nun gümrük ve bölge müdürlüklerine 5 sene önce Pekcan hakkında bir uyarı yazısı gönderdiği ortaya çıktı.

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, eski ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında Gümrükler Genel Müdürlüğü Özel Bürosu tarafından 5 yıl önce gümrük ve ticaret bölge müdürlüklerine uyarı e maili gittiğini ortaya çıkardı. 

İsmail Saymaz ise köşesinde konunun detayları ile ilgili yeni bilgileri paylaştı. 

Saymaz köşe yazısında şu ifadeleri kullandı;

''Dün SÖZCÜ yazarı Serpil Yılmaz, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Yılmaz'ın aktardığına göre Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü Özel Bürosu, beş yıl önce gümrük ve ticaret bölge müdürlüklerine e-mail göndererek, o tarihte bir iş kadını olan Pekcan'a karşı müteyakkız olmaları konusunda uyardı.

Müteyakkız sözcüğü, ‘uyanık, tetikte ve dikkatli olmak' anlamında kullanılıyor.

Neden mi müdürlerin tetikte olması istendi?

Pekcan'ın “Emine Erdoğan'ın yakınıyım” diyerek, vergisiz bir şekilde eşya ithal etme girişiminden ötürü…

Birazdan okuyacaklarınıza inanmayacaksınız.

Pekcan adına siz utanacaksınız.

“Emine ERDOĞAN'IN YAKINIYIM” DİYEREK…

Sevgili Serpil Yılmaz'ın, içeriğine yer verdiği bu e-mail'i ve üst yazısını ele geçirdim.


Yazışmalara göre Gümrükler Genel Müdürlüğü Özel Bürosu'nun 4 Kasım 2016, saat 10.31'de gönderdiği e-mailin konu bölümünde şu ifade yer alıyor:

“Ruhsar Pekcan hakkında müteyakkız olunması.”

E-mailde şunlar yazıyor:


“Ruhsar Pekcan isimli şahıs tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin yakını olduğunu söyleyerek, vergi ödenmeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu/bulunulacağı bilgisi gelmiş olup bu duruma karşı tüm bölge müdürlükleri ve bağlantı gümrük müdürlüklerinde görevli personelin müteyakkız olması hususunda uyarılması gerekmektedir.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ