GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
16 Mart 2023 Perşembe 11:26

Bucaspor 1928'de coşku büyük

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Bucaspor 1928, haftanın maçında lider Kocaelispor'u evinde 1-0 yenerek hem kötü gidişatı durdurdu hem de rakibi ile olan puan farkını 7'ye indirdi.

Karşılaşmanın 19'uncu dakikasında Berke'nin golüyle öne geçen sarı-lacivertlilerde kaleci Kıvanç Küçükkarış kurtardığı 2 penaltıyla maçın kahramanı oldu. Bucaspor 1928'in golünden bir dakika sonra Beykan'ın penaltı atışını çıkaran deneyimli eldiven, 58'inci dakikada bir kez daha kalesinde devleşti. Bu kez Tayfun'un penaltı atışını kurtaran Kıvanç, kazanılan galibiyetin baş mimarı oldu. Bucaspor 1928, 56'da stoperi Mazlum'un da kırmızı kart görmesiyle 10 kişi mücadele etmesine rağmen kazanmayı başardı. 

Tüm olumsuzluklara rağmen 3 puanı hanesine yazdıran İzmir ekibi 90 dakika sonunda büyük sevinç yaşadı. Tribünler, futbolcuları bağırlarına basarak birlikte tezahüratlar söyledi. Sarı-lacivertli takım, soyunma odasında da zafer pozu verdi. Bucaspor 1928'in başında ilk galibiyetini elde eden teknik direktör Sait Karafırtınalar, herkesin yürekten mücadele ettiğini söyledi.

Maçı değerlendiren Karafırtınalar, "Kalecimiz Kıvanç rakibimizin iki penaltısını kurtardı. Çok kritik dakikada 10 kişi kaldık. Uzun bir süre boyunca da 1 kişi eksik mücadele ettik. Buna rağmen asla pes etmedik ve galibiyete yürekten inandık. Sonuna kadar şampiyonluk için mücadelemizi vereceğiz" dedi.