GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Ağustos 2025 Cuma 10:54

Buca’nın otopark problemine neşter

İzmir’de araç sayısı hızla artarken Buca Belediyesi ilçedeki otopark sorununa kalıcı çözüm yaratmak için harekete geçti. Tüm atıl alanlarda fizibilite çalışması yaparak Buca’ya yeni otopark alanları kazandıran Belediye Başkanı Görkem Duman, “Buca’nın otopark problemi sona erecek” dedi.

Kent içinde nefes alacak alanlar yaratmayı hedefleyen Buca Belediyesi, yeni otopark projeleriyle trafik yükünü azaltırken vatandaşların günlük yaşamını da kolaylaştırıyor. İnönü Mahallesi’nde 960 metrekarelik alanda yapılan 50 araçlık otoparkta incelemede bulunan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, amaçlarının düzenli ve planlı bir ilçe yaratmak olduğunu söyledi. BUCA’NIN GELECEĞİNE YATIRIM

Buca’nın geleceğine yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Görkem Duman, “Buca’mızın otopark ihtiyacını azaltmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. İlçemizde uygun olan her noktayı değerlendirmeye çalışıyor, fiziki imkânlar elverdiği ölçüde de cep otoparklarını oluşturarak hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Göreve geldiğimizden beri Buca’mızdaki otopark ihtiyaçlarının hepsini belirledik. 2025 yılı içerisinde 375 araçlık otoparklarımızı yaptık. Fakat bu Buca’nın tüm ihtiyacını karşılamıyor. Maksimum seviyede karşılayacak bütün çalışmaları yapıp Buca’mızın otopark problemine son vermek istiyoruz” diye konuştu.