GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ocak 2020 Salı 14:04

Buca'da otopark yok ceza var!

Otopark eksikliğinin çok ciddi sorun olduğu Buca'da belediye ilginç bir uygulama başlattı. Buca Belediyesi, kaldırım işgali yapan araçları kayıt altına aldı. Belgelenen araçlara ceza yerine uyarı yapan ekipler, otomobillerin tekrar kaldırım işgali yapması halinde 395 TL ceza kesecek. Araç sürücüleri ise yıllardır Menderes Caddesi ve diğer işlek arterlerde otopark sorununu çözemeyen belediyeye tepki gösterdi.

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe genelinde kaldırım işgali yapan esnafın yanı sıra araçlar için de özel denetim çalışması başlattı. Buca'nın tüm bölgelerinde dönüşümlü olarak gerçekleştirilmeye devam edecek çalışma kapsamında ekipler, yaya kaldırımları üzerine park eden araçları tek tek tespit etti. Araçları fotoğraflarla belgeleyerek plakalarını kayda geçiren ekipler, yasal işlem başlattı. Ekipler, '5326 sayılı Kabahatler Kanunu' gereği kaldırım üstüne park eden araçlara ceza yazmadan önce uyarı bildirimi bıraktı. Kayıt altına alınan otomobillerin Buca sınırları içerisinde tekrar kaldırım işgali yapmaları halinde 395 TL para cezası uygulanacak. Sürücülere yaya haklarına saygılı olmaları konusunda bilgilendirme yapan zabıta ekipleri, uyarının tek seferlik olduğunu vurguladı.


Ancak, uygulama Bucalı sürücülerin tepkisini çekti. Otopark eksikliğinin çok ciddi sorun olduğu Buca'da bu uygulamanın çok art niyetli olduğunu savunan sürücüler, "Yıllardır otopark sorununun çözümü için tek bir adım atmamışlar şimde de gelmiş ceza kesmeye kalkıyorlar" dedi.
Menderes Caddesi'nde bir esnaf ise "Otopak mı var? Nereye koyayım aracımı? Mecburen kaldırıma bırakıyor" diyerek tepki gösterdi.