GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Kasım 2021 Salı 12:55

Buca'da büyük sevinç... Başkan Kılıç: ''Trafik sorununu çözecek''

İzmir tarihinin 1 milyar 70 milyon euroluk bütçesiyle en büyük yatırımı olan Üçyol-Buca Metrosu'nun yapımında kullanılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Fransız Kalkınma Ajansı arasında imzalanan 125 milyonluk kredi anlaşması Buca'da büyük sevinç yarattı. İmza törenine katılan Başkan Erhan Kılıç, "Buca'nın gelişmesi açısından olmazsa olmaz Buca Metrosu'ydu. Ocak ortası gibi ilk kazma vurulur. Trafik sorununu büyük ölçüde çözmüş olacak. Öğrenciler için de önemli" dedi.
SONKALEİZMİR-Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da imzalanan kredi sözleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kılıç şöyle konuştu:

"Bucamız için İzmir'in en büyük yatırımı olan Buca Metrosu'nu çok uzun yıllardır bekliyoruz. Hem trafik ve istihdam açısından çok önemli. Temelini atmaya çok az kaldı. Başkanımız da bahsetti Ocak ortası gibi ilk kazma vurulur. Yakın bir süreçte Bucamız metroya kavuşur. Öncelikle trafik sorununu büyük ölçüde çözmüş olacak. İzmir'in en büyük üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Buca'da. Tınaztepe Kampüsü'nün içine kadar gidiyor metro. Yaklaşık 80 bin öğrencimiz Buca'da eğitim görüyor. Bu açıdan da çok önemli olacak. Buca'nın gelişmesi açısından olmazsa olmaz Buca Metrosu'ydu. Bugünkü imza ile ona biraz daha yaklaşmış olduk. Emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kazmanın vurulacağı günü özlemle bekliyoruz."