GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Mayıs 2024 Pazar 16:27

Buca'da acı kaza!

Buca'nın Yaylacık Mahallesi'nde çöp toplayan belediye aracı, sokaktaki bir can dostu ezdi. Buca Belediyesi, acı olayla ilgili bir basın açıklaması yaparak ihmali olan personelle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

SONKALEİZMİR- İzmir'in Buca İlçesi'ne bağlı Yaylacık Mahallesi'nde bu sabah saatlerinde acı bir kaza yaşandı. Buca Belediyesi'ne ait çöp toplama aracı, sokak hayvanlarından birini ezdi. Talihsiz kazanın ardından sokakta yaşayan köpek can verdi. Can dostun ölümü mahalle sakinlerinde üzüntü yarattı.

Buca Belediyesi ise yazılı bir açıklama yaparak acı olayı duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, olayda ihmali olan personelle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Buca Belediyesi'nin açıklaması şöyle:

"19 Mayıs 2024 tarihinde saat 09.00 sıralarında Yaylacık Mahallesi'nde Belediyemize ait çöp toplama aracı, görevli olduğu bölgede çöp konteynerini boşalttıktan sonra harekete geçtiği esnada maalesef kötü bir kaza yaşanmıştır.

Bir sokak hayvanı araç yaklaşık 10 kilometre hızla giderken şoförün görüş açısı dışında aracın altına girmiş ve o sırada maalesef can dostumuz yaşamını yitirmiştir. Yaşanan talihsiz kazanın ardından aracın şoförü ve temizlik personelimiz uygulanması gereken yasal prosedüre paniğe kapılarak uymamıştır.

Bu durumu kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Yaşanan bu kaza ve sonrasında ihmali olan personelimiz hakkında gerekli idari ve yasal süreçleri başlatacağımızı, ayrıca bu konuda tüm personelimiz için gerekli eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına da hız vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bucamızın her noktasında tüm can dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğimizi de bir kez daha anımsatıyoruz.

Saygılarımızla..."