GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Nisan 2023 Perşembe 15:45

Buca Cezaevi arazisi ile ilgili flaş gelişme!

Yıkımı tamamlanan eski Buca Cezaevi Arazisi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.Bakanlık tarafından hazırlanan imar planının yürütmesinin durdurulması için yapılan başvurunun mahkemece reddedilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri konuyu Bölge İdare Mahkemesi'ne taşımıştı. Mahkeme itirazı uygun bularak keşif yapıldıktan sonra karar verilmesine hükmetti. 

SONKALEİZMİR - Yıkılan Buca Cezaevi arazisi ile ilgili tartışmalar devam ederken konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bakanlığın bölgeyi yapılaşmaya açan imar planı mahkemeye taşınmıştı. İzmir 4. İdare Mahkemesi, planın yürütmesinin durdurulması talebini reddetmişti. Aynı mahkeme Buca Belediyesi'nin konuyla ilgili başvurusunda ise yürütmenin durdurulması isteminin keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra karara bağlanmasına karar vermişti. 

AYNI MAHKEMEDEN FARKLI KARARLAR!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, mahkemenin ret kararını Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, yeşil alan olması istenen ve bakanlığın planı ile imara açılan bölgeyle ilgili itirazı değerlendirdi. Yapılan inceleme sonucunda aynı maddi ve hukuki sebepten doğan plan değişikliklerinin iptali istemiyle aynı mahkemede açılan davaların birlikte ele alınarak karara bağlanması gerektiği vurgulandı. 


Bölge İdare Mahkemesi, ret kararını, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmadan alındığına dikkat çekerek kaldırdı. Mahkeme, yürütmenin durdurulması istemini reddeden kararın kaldırılmasına, yeniden inceleme yapılarak karar verilmek üzere dosyanın İdare Mahkemesine gönderilmesine hükmetti.