GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ekim 2024 Pazartesi 14:02

Buca Belediyesi'nde grev kararı!

DİSK Genel İş İzmir 5 Nolu Şube toplu sözleşme görüşmelerinde tıkanan süreç nedeniyle  Buca Belediyesi'ne grev kararı astı. Belediye binası önünde protesto eylemi düzenlenirken, anlaşma sağlanamaması halinde 12 Kasım'da greve çıkılacağı duyuruldu.

SONKALEİZMİR-Disk Genel İş İzmir 5 No'lu Şube ile Buca Belediyesi adına toplu sözleşme görüşmelerini yürüten Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asıldı. 

Disk Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Aras, işçiler adına basın açıklamasını okudu. Açıklama şöyle:

"Ellerinden gelse aldığımız nefesten bile vergi alacak bir iktidarla karşı karşıyayız. Biz emekçiler iktidarın ne olduğunu biliyoruz. SODEMSEN'in teklifi TÜİK oranlarının bile altında. Buca'da en düşük ev kirasının ortalama 17 bin 500 TL. Bu dönemlerde verilen  teklif ile bırakın çocuklarımızın eğitimini, gıda ihtiyaçlarını bile karşılayamayız. SODEMSEN'e çağrımızdır. Gelsinler bize önerdikleri para ile bir ay geçinsinler. Buca'da vallahi de billahi de geçinemezler. Bizler bugün bu alanda işverenimizi yani doğrudan belediye başkanımızı inisiyatif almaya ve tıkanan sözleşmemize müdahale etmeye davet ediyoruz. Aksi takdirde Buca halkı bilmelidir ki yaşayacağınız hizmet eksikliğinin sorumlusu bizler değiliz."