GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
3 Ağustos 2022 Çarşamba 16:15

Brezilyalı Hulk doğum gününde öldü!

Yıllardır kaslarına yağ enjekte ederek gerçek üstü bir görünüm kazanan Brezilyalı inşaat işçisi Valdir Segato doğum gününde hayatını kaybetti. Doktorların uyarısına rağmen kaslarına yaptığı aşırı doz enjeksiyon Brezilyalı Hulk olarak tanınan Segato'nun sonu oldu. 

İlk kez 2016 yılında gündeme gelen Brezilyalı inşaat işçisi Valdir Segato kas yapısıyla dünya gündemine oturmuştu. Fakat kasların arkasındaki ölümcül gerçek daha sonra ortaya çıktı.

60 CM'LİK PAZULARI GÖRENLERİ ŞOK ETMİŞTİ
Brezilya Sao Paulo'da inşaat işçisi olarak çalışan Valdir Segato, doktorların tüm uyarılarına rağmen yıllardır düzenli olarak ölüm tehlikesi olan yağ enjeksiyonu kullanıyordu. Sosyal medyada fenomen haline gelen ve Brezilyalı Hulk lakabını alan Segato, 60 santimetre kalınlığındaki pazularıyla görenleri şaşırtmıştı.

UYARILARI DİNLEMEDİ, HAYATINI KAYBETTİ

Vücuduna yağ bazlı içerik olan sintol enjekte ettiren Valdir Segato, doktorlar tarafından sık sık ölüm riski konusunda uyarılıyordu. Ancak tüm uyarılara rağmen enjeksiyonlara devam eden Segato sonunda nefes darlığı ve kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 

''BANA YARDIM EDİN ÖLÜYORUM' DİYE BAĞIRIYORDU"

Olağandışı görünümüyle TikTok'ta 1.6 milyon takipçiye ulaşan Valdir Segato, 55. yaş gününde nefes darlığı nedeniyle komşularından yardım istedi. Segato'nun komşusu Moises, öldüğü gün yaşananları şöyle anlatıyor; 'Saat aşağı yukarı 6 civarıydı. Evinin arkasından emekleyerek ön tarafa gelmiş. Sonra annemin camını defalarca çaldıktan sonra annem uyanmış ve 'yardım edin, bana yardım edin ölüyorum' diye bağırıyormuş. Annemin fark etmesiyle Segato, hemen arabayla hastaneye kaldırıldı. Fakat daha hastanenin girişindeyken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.' ifadelerini kullandı.

İLK HASTANEYE KALDIRILIŞI DEĞİLMİŞ
Başka bir komşusu ise bunun Segato'nun ilk kez hastaneye kaldırılışı olmadığını ve daha önce de nefes darlığından şikayet ettiğini söyledi. İlk seferinde, onu hastaneye zamanında getirebildiklerini fakat bu sefer onu kurtaracak zaman olmadığını söyledi.

2013 YILINDAN BERİ KULLANIYORDU
Vücut geliştirmenin yalnızca sporla gerçekleşemeyeceğini düşündüğü için 2013 yılından bu yana sintol enjeksiyonu yaptırmaya devam eden Valdir Segato, bu sayede biseps kalınlığının iki kat arttığını ve 60 santimetreye çıktığını söylemişti. Segota'ya sintolün zararları sorulduğunda, 'Doktorlar bana bunu bırakmamı söylüyorlar, bana verdikleri tavsiye kullanmayı bırakmam. Ama onu kullanmak benim kararım. Çünkü ben istiyorum, çünkü hoşuma gidiyor.' demişti.


 

UYUŞTURUCUDAN KURTULMUŞ AMA...

Gençliğinde de bir uyuşturucu bağımlısı olan Segato, 2016'da yaptığı açıklamalarda, 'Uyuşturucuya bulaştım ve yemek yiyemediğim için çok hızlı kilo verdim. Bu çok yanlış bir hayattı.' demişti. Segato gençliğinde uyuşturucuyu bıraktı ve bir spor salonuna katıldı ancak tek başına egzersiz ona yeterli gelmedi ve daha fazla etki istedi. Spor salonunda biri tarafından sintol (synthol) önerildi ve bağımlılık geçmişine sahip olduğu için de kısa sürede kas geliştirici maddeye bağımlı hale geldi.

ÖLÜMCÜL KARIŞIM SİNTOL (SYNTHOL) NEDİR?

Yağ, alkol, ağrı kesici gibi maddelerin karışımından oluşan sintolun vücutta ağır tahribata yol açtığı biliniyor. Synthol'ün yan etkileri çok çeşitlidir ve ayrıca sinirlerde hasara, pulmoner yağ embolisine, pulmoner arter tıkanıklığına, miyokard enfarktüsüne, beyin felcine ve enfeksiyöz komplikasyonlara neden olabilir. Enjeksiyonlar yüzde 85 yağ - genellikle susam yağı - yüzde 7,5 lidokain, ağrı kesici ve karışımı sterilize etmek için kullanılan yüzde 7,5 alkolden oluşur.  Kasları iri gösteren fakat güç olarak hiçbir katkı sağlamayan bu karışım sebebiyle ölen kişilerin sonuncusu da Valdir Segato oldu.