GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Mart 2022 Cuma 13:43

Birlik Sağlık Sen, BASK'a katılıyor

Yaklaşık bir buçuk yıl önce 27 Temmuz 2020 tarihinde sağlık iş kolunda bağımsız olarak kurulmuş olan Birlik Sağlık Sen, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'na (BASK) katılmak için başvuru evraklarını teslim etti. Konuyla ilgili İzmir'de basın toplantısı yapıldı.

Türkiye genelinde 16 ilde örgütlenen ve bin 700 civarında üye kaydı yapan Birlik Sağlık Sen, sendikasından Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'na katılım başvurusunda bulundu.
 
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sendikal anlayış olarak BASK konfederasyonun kendilerine en uygun konfederasyon olduğunu ifade ederek, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonunun, yirmi yıllık bir konfederasyon olması ve kurulduğu günden bu güne çizgisinden hiçbir taviz vermemiş olmasının kendileri için önemli olduğunu, önümüzdeki süreçte, kendi iş kolları olan Sağlık İş kolunu büyütmenin yanında, BASK çatısı altında bulunan diğer tüm iş kollarındaki sendikalarla da organize bir şekilde çalışarak tüm iş kollarını büyütmenin de oldukça önemli olduğunu ifade etti.

BASK Konfederasyonu Genel Başkanı Bayram Zengin ise BASK olarak kurulduğumuz 11 Nisan 2002 tarihinden bu yana yaptığımız sendikal mücadelemizde ilkelerinden hiçbir taviz vermediklerini belirterek, Birlik Sağlık Sen sendikasının konfederasyonlarına katılmasıyla BASK konfederasyonunun daha da güçleneceğini inandıklarını ifade etti. Sağlık iş kolunda kurulmuş olan Birlik Sağlık Sen’in kısa sürede önemli mesafe kat ettiğini ifade eden Zengin, "Yıllardır memur sendikacılığı yapan Birlik Sağlık Sen sendikasının Kurucu Genel Başkanı Ahmet Doğruyol ve ekibini Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonunda (BASK) görmekten gurur duyarız'' dedi.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Konfederasyona katılım başvuru evraklarını, BASK Genel Başkanı Bayram Zengin’e takdim etti.