GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
4 Ağustos 2020 Salı 19:47

Beyrut'ta korkunç patlama

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çok güçlü bir patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı bölgeden siyah dumanlar yükseldiği bildiriliyor. Beyrut limanında yaşanan patlamanın patlayıcı dolu bir depodan kaynaklandığı açıklandı. Lübnan Sağlık Bakanı'nın ilk açıklamasına göre patlama sonrası çok sayıda kişi yaralandı. Patlamanın KKTC'den de hissedildiği ifade edildi.

Beyrut limanında meydana gelen büyük patlamanın limana yakın bir patlayıcı deposundan kaynaklandığı belirtildi.

Patlamanın ilk görüntüleri, patlama yaşanırken evinin balkonundan yayın yapan bir kişi tarafından kaydedildi. Görüntülerde patlamanın meydana geldiği bölgeden büyük bir duman bulutunun yükseldiği görüldü.

Siyah dumanlar ‘mantar bulutu’ şeklinde gökyüzüne yükselirken Lübnan Sağlık Bakanlığı patlama sonucunda çok yüksek sayıda yaralının bulunduğunu açıkladı.

Can kaybı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

KKTC’DEN DE HİSSEDİLDİ

Patlamanın şok dalgalarının kilometrelerce ötedeki KKTC’den de hissedildiği ifade edildi. KKTC’nin doğu kıyısında bulunan Gazimağusa’daki bazı vatandaşlar patlama sonrası gelen şok dalgasının bölgeden de hissedildiğini bildirdi.

ESKİ BAŞBAKAN’IN EVİNE YAKIN İDDİASI

Yerel kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, Beyrut’ta meydana gelen patlama eski Başbakan Saad Hariri’nin evine oldukça yakın bir bölgede bulunuyordu.

Lübnan medyasının haberine göre, Hariri’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MANTAR BULUTUNUN ANLAMI

Mantar bulutu en yaygın olarak nükleer patlama ile ilişkilendiriliyor ancak yeterince güçlü meydana gelen herhangi bir patlatma veya tutuşmanın da aynı etkiyi üretebileceği biliniyor.

  Haberin Videosu