GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Kasım 2021 Cumartesi 11:40

Beyaz Yürüyüş'e İzmir'den destek!

Türk Tabipler Birliği tarafından İstanbul'dan başlatılan beyaz Yürüyüş'e İzmir'den hekimler de katıldı. Hekimler 23 Kasım'da başlattıkları yürüyüşle Ankara'da buluşacak. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) , tabip odaları ve derneklerin özlük hakları, çalışma koşulları, iş güvenliği ve vatandaşların sağlık hakları için İstanbul Kadıköy'den Ankara'ya 23 Kasımda başlattığı "Beyaz Yürüyüş" eylemine İzmir 'den hekimler de katıldı. 

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Uzm. Dr. Nuri Seha Yüksel " Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına ,özlük haklarımıza ,halkın sağlık hakkına sahip çıkmak için başlayan "Beyaz Yürüyüş" Ankara'da "Beyaz Forum" a kadar devam ediyor.İzmir den bizler de yollardayız.Beyaz Forum aslında bir yürüyüşün sonu değil,mücadeleyi yükselteceğimiz dayanışma içinde omuz omuza yürüyeceğimiz bir sürecin başlangıcı olacak" şeklinde konuştu. 

Derneği adına Aile hekimleri ile birlikte eyleme destek veren İzmir Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Funda Müftüoğlu ise "Sağlığın her basamağında hekimlerin tükenmişlik yaşadığını, kemikleşmiş sorunların istifalar ve  yurtdışına hekim  göçüne yol açtığını, acil çözüm üretilmezse geri dönülmez sonuçlarla sağlık sisteminin çöküşe sürükleneceğini " ifadelerini kullandı. 

Yurdun dört bir yanından hekimler Ankara'da hakları için buluşacak.