GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Temmuz 2019 Pazar 12:45

Belediye şirketinden oğluna maaş bağladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Genel başkanın akrabası olsa bile dinlemeyeceksiniz. Liyakate önem vereceksiniz' sözlerinin üzerinden daha bir gün geçmeden İzmir'den ikinci skandal patlak verdi. Daha önce Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın kendisine ekstra maaş bağlaması büyük tepki çekerken şimdi de Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un oğlunu belediye şirketine müdür yardımcısı olarak atadığı ortaya çıktı

CHP'nin Afyon'da düzenlediği çalıştayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarına yönelik, 'Liyakata önem vereceksiniz. Genel Başkanın akrabası olsa bile hiç dinleyemeyeceksiniz" sözlerinin üzerinden daha 24 saat geçmeden İzmir'den ikinci bir skandal patlak verdi. Daha önce Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın kendisini belediye şirketine müdür olarak atayıp 8 bin TL'lik başkanlık maaşına ek olarak 7 bin 500 TL de huzur hakkı alma kararı ülke çapında büyük tepki çekerken, ikinci bomba ise Torbalı Belediyesi'nde patladı. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un oğlu Efe Uygur'u belediye şirketi TORBEL'e müdür yardımcısı olarak atadığı ortaya çıktı.
BÜYÜK TEPKİ VAR
Efe Uygur'un 7 bin TL maaş alacağı iddia edilirken, Başkan Uygur'un daha önce aldığı birçok karar da tepki çekmişti. Ekonomik gerekçeleri öne sürerek Torbalı Belediyesi'nden çok sayıda işçi çıkaran Başkan Uygur, Volvo S80 olan makam aracını BMV'ye çevirmişti. Uygur, İzmir'in Süper Lig'deki tek temsilcisi Göztepe'ye altyapı tesisleri yapılmak üzere daha önce tahsis edilen Pancar'daki 104 dönümlük arazinin tahsisini de iptal ettirmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyon'da tüm belediye başkanlarına verdiği talimatları hiçe sayarak kararlar alan İsmail Uygur ile ilgili CHP Genel Merkezi'nin tavrı merakla bekleniyor. Başkan Uygur'a uygulamaları nedeniyle sosyal medyada da büyük tepki var.