GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Mart 2023 Pazartesi 11:57

Bedensel engelli Mehmet, anne ve babasına ses oluyor!

Malatya’dan, deprem felaketinin ardından İzmir'e gelip, bir yakınlarının yanına yerleşen işitme engelli Nurşen (43)- Vahap Yağlıpınar (46) çifti, yüzde 98 bedensel engelli çocukları Muhammed Mehmet'e (24) destek olurken, oğulları da işitme engelli anne ile babasına ses oluyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri ağır hasar gören işitme engelli Vahap-Nurşen Yağlıpınar çifti, yüzde 98 bedensel engelli oğulları Muhammed Mehmet ile İzmir'e gelip, bir yakınlarının yanına yerleşti. Kas hastası olduğu için kol ve bacaklarını kullanamayan Mehmet'e ailesi destek olurken, Mehmet de işitme engelli anne ile babasına ses oluyor.

'TÜM DÜZENİMİZ BOZULDU'

İşaret dili ile konuşan Vahap Yağlıpınar, Malatya'da temizlik işçisi olduğunu, çalıştığı kreşin yıkılması sonucu işsiz kaldığını söyledi. Zor zamanlardan geçtiklerini belirten Yağlıpınar, oğulları Mehmet'in akülü tekerlekli sandalyesinin enkazda kaldığını belirtti. Vahap Yağlıpınar, oğlu Mehmet'in iletişim konusunda kendilerine destek olduğunu belirterek, "Tüm düzenimiz bozuldu. Zor zamanlardan geçiyoruz. Ailem ile burada hayata tutunmaya çalışıyoruz" dedi.

Nurşen Yağlıpınar da oğlu Mehmet'in fizik tedavi almayı sürdürmesi gerektiğini belirtip, İzmir'de yeni bir düzen kurabilmek için iş aradıklarını söyledi. 

'DERTLERİNİ ANLATAMIYORLAR'

Depremzede aileye destek olmaya çalışan Burcu Fırat (32) da şunları anlattı:

"Eşim ile Vahap Bey, minibüste karşılaşmış. Vahap Bey, nereye gideceğini bilmiyormuş; sonrasında ailenin tamamının engelli olduğunu öğrendik. İzmir'de bir tanıdıklarının yanında kalıyorlar. Aileye yardımcı olmaya çalıştık. Engelli oldukları için tam olarak sorunlarını anlatamıyorlar. Destek alabilmeleri için İl Nüfus Müdürlüğü'ne götürdük. Fakat Yağlıpınar ailesinin kaydı Malatya'da oturdukları evde görünmüyor. Muhtar ve komşuları uzun yıllardır o evde oturduklarını doğruluyor ancak sistemsel sorunun çözülmesi gerekiyor."