GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ekim 2021 Perşembe 18:09

Bayramda sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyi ve doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Marmara Denizi ve Çanakkale çevrelerinde de kısa süreli fırtına beklendiğini duyuran Meteoroloji, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'de de pus ve sisin etkili olacağını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yarın yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olacağı belirtildi.

Yurdun doğu kesimleri için yağmur ve sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas çevreleri için alarm verdi. Beklenen yağmur ve sağanak yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Hakkari ve öğleden sonra Van çevreleri ile Erzurum'un güneyi, Diyarbakır'ın kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunda kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Yağışların Erzincan, Erzurum, Kars'ın yüksek kesimleri ile Van'ın güneyinde (Başkale, Bahçesaray, Çatak) ve Hakkari'nin kuzeyinin yükseklerinde kar şeklinde olacağının tahmin edildiğini açıklayan Meteoroloji, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de ise yağış beklenmediğini duyurdu.

Meteoroloji, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'de sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis beklendiğini, Marmara Denizi ve Marmara Bölgesinin batısı ile Çanakkale çevrelerinde ise kuvvetli rüzgarın hızının saatte 70 kilometreye ulaşacağını bildirdi.