GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Ekim 2024 Çarşamba 13:39

Bayraklı'da gündem kentsel dönüşüm!

Bayraklı Belediyesi, ilçeyi daha modern ve yaşanabilir bir hale getirmek için kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Alpaslan, Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve 75. Yıl Mahallelerini bürokratlar ve muhtarlarla birlikte sokak sokak gezen Başkan Önal, esnaf ve vatandaşlarla buluşarak talepleri yerinde dinledi. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında mahalle ziyaretlerine ve vatandaşlarla birebir temaslara devam eden Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, ihtiyaçları ve eksiklikleri yerinde tespit ediyor. Bu kapsamda esnafı ziyaret eden vatandaşlarla bir araya gelen Önal, talep ve önerileri de dinliyor. Son olarak 75’inci Yıl, Alpaslan, Cengizhan ve Fuat Edip Baksı mahallelerinde bürokratlarıyla birlikte muhtarlarla buluşan Önal, mahkemenin iptal ettiği planların yeniden hayata geçirilmesi için yoğun çaba içinde olduklarını vurguladı. Önal, mahkemeden gelen gerekçelere uygun yeni planların hazırlanması amacıyla teknik ekibiyle birlikte sahada incelemeler gerçekleştirdi.

ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPACAĞIZ
Başkan Önal, “Mahallelerimizi baştan sona gezerek eksiklikleri tespit ettik ve ilgili birimlerimize gerekli talimatları verdik. Kentsel dönüşüm kapsamında plan notlarımızı güncelleyerek yeşil alanları, yolları ve sosyal donatı alanlarını plana dahil ediyoruz. Mevzuat çerçevesinde mümkün olan en yüksek inşaat artışını sağlayarak vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Ancak kentsel dönüşüm, sadece yerel yönetimlerin değil, merkezi hükümetin de desteğiyle çözülebilecek bir süreç. Mahkeme heyetleriyle temaslarımızı sürdürerek, süreçleri hızlandırmak ve yeni planlar hazırlamak için çalışıyoruz. Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin ekonomik şartlar olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız bugün inşaat yapamaz hale geldi. Bunun sebebi yalnızca iptal edilen planlar değil; krediye erişimde yaşanan sıkıntılar ve yüksek maliyetlerdir. Bizim öncelikli görevimiz, mahkemenin gerekçelerini ortadan kaldıracak şekilde yeni planları hayata geçirmektir. Vatandaşlarımızın kendi inşaatlarını yapabilecek duruma gelmelerini sağlamak için çalışıyoruz. En kısa sürede çözüme ulaşıp inşaatların tekrar başlamasını sağlamayı hedefliyoruz. Hep birlikte, Bayraklı’yı daha modern ve yaşanabilir bir hale getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.