GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Ekim 2024 Salı 13:15

Bayraklı'da grev kararı asıldı!

Bayraklı Belediyesi'nde yüzlerce işçinin katıldığı eylemin ardından Disk Genel İş İzmir 6 No'lu Şube tarafından belediye kapısına grev kararı asıldı. Meşaleler yakan işçiler sloganlar atarak SODEMSEN ve belediye yönetimine tepki gösterirken, anlaşma sağlanamazsa 26 Kasım'da greve başlanacağı duyuruldu. 

SONKALEİZMİR-İzmir'de CHP'li ilçe belediyelerinde yaşanan grev kararlarına bir yenisi daha eklendi. Bornova ve Buca Belediyesi'nin ardından Bayraklı Belediyesi'nde de grev kararı belediye hizmet binasına asıldı. 

Bayraklı Belediyesi önünde meşaleler yakıp halay çeken işçiler, "Sodemsen şaşırma, sabrımızı taşırma", "Sadaka değil toplu sözleşme" sloganları atarak toplu sözleşme görüşmelerini yürüten Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'na  (SODEMSEN) tepki gösterdi. 



DİSK Genel-İŞ İzmir 6 Nolu Şube Sekreteri Muhsin Akıcı'nın okuduğu basın açıklaması şöyle:

"Bizler ne yiyeceğiz, ne içeçeğiz. Çocukların okul masraflarını nasıl karşılayacağız. Onların karnını nasıl doyuracağız. Bizlerin bu hayat pahalılığı karşısında sabrımız kalmadı. oysa ki Cumhuriyet Halk Partisi seçim ncesi ve sonrası TÜİK verileri gerçeği yansıtmıyor derken bizimle benzer dili kullanmıştır. Bugün nasıl olur da TÜİK verilerinden bile aşağıda teklif veriyorlar. Toplu sözleşmenin masada bitmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. 


Hizmet götürdüğümüz halkımıza herhangi bir olumsuzluk yansımaması için çalıştık. Ancak burada açlığa mahkum edildiğimizi ilan ediyoruz. Müzakere ile uzlaşı ile bu sorun çözülmeyecek. Sayın Özgür Özel'in de dediği 'Geçim yoksa, seçim var' şiarına biz de 'eçim yoksa grev var' diyoruz. Emeği mücadeleyi yok sayan Sodemsen yetkililerine de sesleniyoruz. Grev davulları çalınsın istemiyorsanız belediye başkanımızı görüşmeye davet ediyoruz. 26 Kasım günü Bayraklı Belediyesi emekçileri greve çıkacaktır."

Görüntüleri izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın>>>