GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Eylül 2022 Perşembe 16:08

Bayındır'da Lütuflar İncir Festivali heyecanı!

Bayındır Lütuflar İncir Festivali 17 Eylül Cumartesi günü Bayındır’ın Lütuflar Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. 

Bayındır Belediyesi festivallere bir yenisini daha ekliyor. Çiçek Festivali, Turan Kuru Çiçek ve Nergis Festivali, Balcılar Kiraz Festivali gibi organizasyonlara ev sahipliği yapan ilçe bu kez de Lütuflar İncir Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Saat 16:00'da yapılacak açılış töreninin ardından festivalde Türk halk müziği sanatçısı Turgay Başyayla sahne alacak. 

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de yaptığı açıklamada “Herkesi, Lütuflar Mahallemize;  festivaller şehri Bayındır’ın yepyeni festivali Lütuflar İncir Festivali’nde bereketi, lezzeti, heyecanımızı paylaşmaya, festivalimizi hep birlikte kutlamaya davet ediyorum” dedi.

Bayındır merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Lütuflar Mahallesi'nin en önemli geçim kaynakları arasında kuru incir üretimi yer alıyor. Yıllık 100 ton rekolte elde edilen kuru incir sarılop cinsi incir ağaçlarından sağlanıyor. 25 Ağustos ile Ekim ayının ilk haftası arasında kuruma düzeyine yaklaşmış incirler ağaçlardan toplanarak sergiler üzerinde 3 gün kurutuluyor. 600 metre rakımda yetişen incirlerin kaliteli olmasını mahallenin sahip olduğu toprak yapısı ve iklim sağlıyor. Aydın, Ödemiş, Tire’den mahalleye gelen tüccarlar üretilen rekoltenin tamamının alımını gerçekleştiriyor. Mahallede yerli tohum meyve ve sebze üretimiyle birlikte ceviz, kestane, zeytin üretimi de gerçekleştiriliyor.