GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Mayıs 2019 Cuma 10:59

Basmane Çukuru'nda flaş gelişme! Hisseler Güç Yapı'ya iade edildi..

Folkart'ın çekilmesiyle birlikte yeniden İzmir'in gündemine oturan Basmane Çukuru ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. TMSF, Güç Yapı A.Ş’ye hisselerini iade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yüzde 30 hissesinin bulunduğu 20 bin 866 metrekarelik alan için yeni bir süreç başladı. Kurtuluş umudu doğdu.

SONKALE-  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Folkart'ın 2016’da açılan ihalede yapımına talip olduğu projeden, başlamadan cayması üzerine, Basmane Meydanı’ndaki 20 bin 866 metrekarelik alanındaki hisselerini, Güç Yapı A.Ş.’ye iade etti. Bu kararla birlikte, açılan 20 dava ve 4 imar değişikliği yüzünden sürümcemede olan ve temel kazısında kaldığı için “Basmane Çukuru” diye adlandırılan alan için kurtuluş süreci başladı.

İzmir’e Dünya Ticaret Merkezi'nin bir benzerini kazandırmak için kolları sıvayan ancak çeşitli engellerle karşılaşan Güç Yapı A.Ş., 22 hukuk mücadelesi verdi. Ayrıca firma bu süreçte, alanın altyapı çalışmaları, imar plan değişiklikleri, projelerin yeniden yapılandırılması, bakım ve koruma çalışmalarını da yerine getirdi. TMSF’nin hisseleri iade etmesi, Güç Yapı A.Ş. cephesinde, "hak yerini buldu" yorumlarına neden oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yüzde 30 hissesinin bulunduğu alanın İzmir’e yakışır bir projeye dönüşmesi için yeni bir fırsat doğdu.