GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:19

Baskı iddialarının gölgesinde geçen seçim sonuçlandı... İnce'nin adayı 13 oyla kazandı...

CHP Güzelbahçe'de, Belediye Başkanı Mustafa İnce ve yardımcısı Kazım Çam'ın delegelere baskı yaptığı iddialarının gölgesinde yapılan İlçe Kongresi sonuçlandı. İnce ve Çam'ın açıktan desteklediği Devrim Seyrek, rakibi Vural Gezer'in kıl payı önünde, 13 oy farkla seçimi kazandı.

SONKALEİZMİR-  CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı seçiminde Belediye Başkanı Mustafa İnce ve yardımcısı Kazım Çam'ın delegelere baskı kurduğu iddiası tartışmalara neden olmuştu. Devrim Seyrek ve Vural Gezer'in yarıştığı, büyük çekişmeye sahne olan kongrede, ortam gerilmişti. Açıktan destek verdiği Devrim Seyrek lehine delegelere baskı kurduğu iddia edilen Mustafa İnce ile  Meclis Üyesi Aras Kaynarca arasında gergin anlar yaşanmıştı.

Konuşmaların uzun sürmesi üzerine, sayıma gece yarısı geçilebildi. Devrim Seyrek 91 oy alırken, Vural Gezer ise 78 oyda kaldı. İnce ve Çam'ın açıktan desteklediği Devrim Seyrek, rakibi Vural Gezer'in kıl payı önünde, 13 oy farkla seçimi kazanarak İlçe Başkanlığı koltuğuna oturdu.

MÜDAHALE ETMEYİN DİYENLERİ, "SANA MI SORACAĞIM" DİYE AZARLAMIŞTI

Kongredeki delegelere baskı iddialarına çok sinirlenen Mustafa İnce, meclis üyesi Aras Kaynarca'yı hedef almıştı. "Sen de bu yönetimin içindesin. Söyle o zaman, isim ver" diye tepki gösteren İnce, salondan gelen "müdahale etmeyin" sözlerine de sert karşılık vermişti. İnce, arkasını dönüp bazı partilileri "sana mı soracağım" diye azarlamıştı.