GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Temmuz 2019 Pazartesi 14:38

Başkan Yetişkin'den cennet için hayati çağrı

Sakin kent Seferihisar'da dün gece 7 saatlik çalışmanın ardından ancak kontrol altına alınabilen orman yangını yürekleri sızlattı. Yangınla ilgili 2 piknikçi gözaltına alınırken, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den dikkat çeken bir çağrı geldi. Başkan Yetişkin, "Buralar sadece İzmir'in değil tüm Türkiye'nin göz bebeği. Lütfen biraz daha duyarlı olalım. Seferihisar'da bizim belirleyip düzenlediğimiz onlarca alan var, mangalları oralarda yakalım" dedi.

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- İzmir son birkaç haftadır peş peşe tatil bölgelerinden gelen orman yangını haberleriyle sarsıldı. Dün akşam, doğa cenneti, sakin kent Seferihisar'da 7 saatlik çalışmanın ardından ancak kontrol altına alınabilen orman yangını yürekleri sızlattı. Şiddetli rüzgar nedeniyle ekiplerin zor anlar yaşadığı yangını söndürmek için 11 helikopter, 10 dozer ve 54 arazöz ile çok sayıda orman işçisi seferber oldu. Ekiplerin cansiperane mücadelesi sonrası alevler kontrol altına alınabildi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI İDDİASI
Yaklaşık 50 hektar alanı kül eden yangının piknikçilerin ateşi nedeniyle çıktığı öne sürülürken, ilerleen saatlerde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kavakdere Barajı kenarında piknik yapan ve mangal yaktıkları tesbit edilen K.A. (28) ile M.K.'nın (34) gözaltına alındığı öğrenildi. SONKALE'ye konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de "Bize ilk gelen bilgiler, yangının Kavakdere Barajı'nın üst tarafında piknikçiler tarafından yakılan ateş sonucu çıktığı yönündeydi. 2 kişinin gözaltına alındığını söyleniyor" dedi.

CENNET İÇİN HAYATİ ÇAĞRI
Yerli ve yabancı tatilcilerin gözdesi olan Seferihisar ile ilgili duyarlılık çağrısı da yapan Başkan Yetişkin, "Buralar sadece İzmir'in değil tüm Türkiye'nin göz bebeği. Lütfen biraz daha duyarlı olalım. Seferihisar'da bizim belirleyip düzenlediğimiz onlarca alan var, mangalları oralarda yakalım. Düzenlediğimiz bu alanlarda kontrollü mangal yakılabiliyor. Aksi halde biz dağ başında her mangal yakanın başına bir zabıta dikemeyiz" diye konuştu.