GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Temmuz 2019 Perşembe 10:14

Başkan Tunç Soyer'e Greenpeace'den İletişim Koordinatörü

Bir dönem Greenpeace Akdeniz'in enerji kampanyasını yürüten, serbest gazeteci ve enerji analisti Özgür Gürbüz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İletişim Genel Koordinatörü oldu. İzmir'e yerleşen ve 3 gün önce göreve başlayan Gürbüz, halen BirGün Gazetesi'nde iklim, çevre ve enerji üzerine yazılar yazıyor. Aynı zamanda çevre aktivisti olan Gürbüz, nükleer karşıtı duruşu ile tanınıyor.

Mustafa AKBAŞ/SONKALE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yakın çalışma ekibini oluşturmayı sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir süredir boş olan "İletişim Genel Koordinatörü" kadrosuna gazeteci Özgür Gürbüz atandı. İstanbul'dan İzmir'e gelen ve Karşıyaka Bostanlı'ya yerleşen Gürbüz, 3 gün önce göreve başladı. Kendisini "serbest gazeteci-enerji analisti, kampanya ve iletişim uzmanı" olarak tanıtan Gürbüz, Başkan Soyer'in mevcut basın ekibiyle koordineli bir şekilde çalışacak.

GREENPEACE AKTİVİSTİ

1994 yılından bu yana çevre, ekonomi ve enerji üzerine yazılar yazan, bugüne kadar Milliyet, Yeni Yüzyıl, Yeni Aktüel, Sabah, Global Enerji, Referans ve Habertürk gibi dergi ve gazetelerde çalışan Özgür Gürbüz, bir dönem Greenpeace Akdeniz'de enerji kampanyalar sorumlusu olarak görev yapmıştı. Yön Radyo ve Pekin'deki Çin Uluslararası Radyosu’nda da programlar hazırlayan Gürbüz, halen BirGün Gazetesi'nde iklim, çevre ve enerji üzerine yazılar yazıyor. Türkiye'de Yeşiller Partisi'nin kurucuları arasında da yer alan Gürbüz, nükleer karşıtı duruşu ve çevre konusunda yürüttüğü mücadelelerle tanınıyor.

İZMİR'E YABANCI DEĞİL

Aynı zamanda Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) Türkiye İletişim Müdürü ve Heinrich Böll Stiftung Derneği‘nin de enerji- çevre proje koordinatörü olan Gürbüz, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde işletme okudu. Marmara Üniversitesi'nde Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Oxford Brookes Üniversitesi'nde ise bilgisayar programlama üzerine yüksek lisans yaptı. Gürbüz'ün "Enerji ve İnekler" isimli bir de kitabı bulunuyor.

EYLEMLERİ SES GETİRMİŞTİ

Aynı zamanda ateşli bir çevre aktivisti olan Özgür Gürbüz, geçmiş yıllarda yaptığı eylemlerle Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Kamuoyu ilk olarak Gürbüz'ün ismini 1995 yılındaki sıra dışı eylemiyle duymuştu. Gürbüz, nükleer santral projesini protesto etmek için 17 Temmuz'da Mersin'den 170 kilometre boyunca geri geri yürüyüp 5 Ağustos'ta Akkuyu'ya ulaşmıştı.

ALİ BABACAN'A ÇAĞRI
2004 yılında ise Greenpeace Enerji Kampanyası Sorumlusu olan Özgür Gürbüz, Hazine ve Dış Ticaret
Müsteşarlığı'nın önünde ilk AK Parti hükümetinin Devlet Bakanı Ali Babacan'ı yenilenebilir enerji yasa
tasarısını engellemekten vazgeçmeye çağırmıştı.

NATO FÜZELERİNE TEPKİ
Aynı yılın 25 Haziran'ında da Gürbüz ve beraberindeki Greenpeace aktivistleri, Türkiye'yi ziyaret eden
NATO nükleer füzelerini basına tanıtmıştı.