GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Temmuz 2024 Çarşamba 16:33

Başkan Tugay'dan memur eylemleri açıklaması: Genel Merkez'e kendileri taşıdılar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal denge tazminatı ve memur eylemleriyle ilgili konuştu. Tugay, 'Teklif edebileceğimiz en yüksek teklifi yaptık. Kabul etmediler. Eylemlilik sürecine girdiler. Eylemlerden bazıları CHP İzmir İl Başkanlığı ve bazıları CHP Genel Merkez’de oldu. CHP Genel Merkez’e konuyu kendileri taşıdılar. Ben Genel Merkez’e bu konuyla ilgilenin demedim' dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP’nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ağırladı.

Başkan Tugay ziyaretin ardından habercilerin 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nü kutlayarak Egemenlik Evi’nde açılan basın salonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Tugay, sosyal denge tazminatı ve memur eylemleri ile ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi;

“Benim rahatsızlığım, endişem ve değişmesini istediğim konu son Sayıştay incelemesinde konu edilmiş. Yasal üst sınırın üzerine çıkarsanız buradan size zimmet çıkarırız, hakkınızda suç duyurusunda bulunuruz yargısı vardı. Arkadaşlarımıza bunu söyledik. Onlar bunu kabul edemeyiz dediler. Buna saygı gösterebiliriz. Yalnız ben her durumda yasalara tabiyim. Belediye başkanı yasalar çerçevesinde hareket etmek zorunda. Ondan sonra teklif edebileceğimiz en yüksek teklifi yaptık. Kabul etmediler. Eylemlilik sürecine girdiler. Eylemlerden bazıları CHP İzmir İl Başkanlığı ve bazıları CHP Genel Merkez’de oldu. CHP Genel Merkez’e konuyu kendileri taşıdılar. Ben Genel Merkez’e bu konuyla ilgilenin demedim. Genel Merkez de müdahil olmayı istemedi. Ama sendika Genel Merkez’in müdahalesini istedi. Kendilerine yasal üst sınırın üzerine çıkmış bir rakam öneriyoruz. Ben bunun için de meclis kararı istedim, kendilerinden taahhütname alınmasını istedim. Ancak Genel Merkez iradesine karşı bir karar alamayacağımı da hem sendikacı arkadaşlarımıza hem de ilgili herkese söyledim.”