GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ağustos 2024 Çarşamba 19:44

Başkan Tugay'dan mecliste TİS mesajı... 'Hizmet ettiğimiz bir dönem olsun'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tüm Bel-Sen ile imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili "İnşallah önümüzdeki dönem hepimizin tüm gayretimizle şehre hizmet ettiğimiz bir dönem olsun. Olmak zorunda. Çünkü gerçekten ülkemiz çok fazla sıkıntı ile uğraşıyor. Bizim de yapacak çok işimiz var" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tüm Bel-Sen İzmir Şubesi ile 6 bin 150 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşme kapsamında 17 bin TL Sosyal Denge Tazminatı’nda uzlaşma sağlanırken çalışan anneler için özel sosyal hak sağlandı. 

Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı meclis toplantısında konuyla ilgili konuşan ve hayırlı olmasını dileyen Başkan Tugay şunları söyledi:

"Memurlarımızla sosyal denge tazminatı konusundaki toplu iş sözleşmemizi bugün imzaladık. Uzlaşmayla sonuçlandı. Bu süreçte yaşadığımız bazı olumsuzluklar nedeniyle herhangi bir kötü duygu içerisinde değilim. Bunlar demokratik süreçlerdir. İnsanlar hak talep eder. Onlara karşı biz de farklı şeyler söyleriz ama burası bir aile ortamıdır. Bizler tüm çalışanlarımızla, meclis üyelerimizle bu kurumu en iyi şekilde hizmet eder hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Bu sözlerimiz samimi sözlerdir. Bu tutumumuz samimidir. Bu anlaşmada uzlaşmaya vardığımız için biz de mutluyuz. Hayırlı olsun memur arkadaşlarımıza, belediyemize. İnşallah önümüzdeki dönem hepimizin tüm gayretimizle şehre hizmet ettiğimiz bir dönem olsun. Olmak zorunda. Çünkü gerçekten ülkemiz çok fazla sıkıntı ile uğraşıyor. Bizim de yapacak çok işimiz var."

Görüntüleri izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın>>>

KENT A.Ş. SÖZLERİ GERGİNLİK YARATTI

Mecliste dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, Başkan Cemil Tugay'ın Karşıyaka Belediyesi ziyareti sonrası KENT A.Ş'de işten çıkarmalar olduğunu söyleyerek, "Siz çıktıktan sonra Karşıyaka Kent A.Ş.'de 93 personel kapının önüne kondu. Bunun sizden kaynaklı olmadığını düşünüyorum" dedi.

TUGAY: BENİMLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ BÜYÜK AHLAKSIZLIK

Başkan Tugay ise iddialarla ilgili şunları söyledi:

"Allah şahit diyebilirim kabul ederseniz. Biz o toplantıda çıkarılan işçiler ile ilgili tek kelime konuşmadık. Bu konuda tek bir kelime dahi olmamışken, hiçbir bilgim yokken benimle ilişkilendirilmeye çalışılması büyük ahlaksızlık. Ben çıkaracak olsaydım kendi başkanlığım zamanında da yapardım. Ben oranın belediye başkanı değilim. Hem insani hem ahlaki, hem idari hem siyasi olarak benim bunla ilgim yok. Her belediye yönetimi, kendi belediyesinde bu kararı almak için idari hakka sahiptir. Eleştirebiliriz... Kimimiz bunu kamuoyuna açık yapar. Tabi ki bu tür durumlar üzüyor. Burada bir disiplin sorunundan bahsediliyor. Bunu ciddiye almak gerekir. Bu tür konular belli hukuki süreç sonucunda belli bir dengeye geliyor. O arkadayların suçu yoksa hukuki olarak haklarını elde edeceklerdir. Onların kararlarına saygısız tutum takınmam mümkün değil. Zaman içerisinde değerlendirme yapılır. Bize düşen varsa yaparız. Benim sorumluluğum olduğuna dair iddiaları etik bulmuyorum. Ben artık Karşıyaka Belediye başkanı değilim. 1 Nisan tarihi itibariyle geçmişe dönük personelin ne alacağı vardı, bakın. Lafı bile edilemeyecek kadar küçük miktarda alacak vardı. Benden önceki dönemde ikramiye ve yan ödemeler maaş dışında tutuluyordu ve sallanabildiği kadar sallanıyordu. Bizim dönemimizde geriye dönük ikramiye alacağı olmasın diye ikramiyeleri maaşla ödeyelim dedik. Her ay birlikte ödemeye başladık. Bütçe sıkıntıları yaşandığında ki bu sıkıntıların neden yaşandığını hepimizin hatırlaması lazım. Ben göreve başladığımda 2 bin lira alan personel bıraktığımda 28 bin lira alıyordu. Personel giderinin 5 yılda bu kadar artması belediye başkanının suçu mudur? Pandemiyi, ekonomik krizi birlikte yaşadık. Bu ortamda 1 Nisan 2024'te personelin geriye dönük ne alacağı vardı bakın. Ondan sonra anlamsız suçlamaları yöneltin. Bunların tümü yalandır, safsatadır. O insanların benim işten çıkarılması ile bir miligram dahi alakam yoktur. Beni bununla itham etmeniz ayıptır."