GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2024 Çarşamba 20:37

Başkan Tugay'dan kooperatif ve kentsel dönüşüm açıklaması...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentsel dönüşümde bazı kooperatiflerle yapılan inşaat sözleşmelerinin feshedilmesin ardından yaptığı açıklamada, "Şu an bir endişe olabilir ama biz inşaatlara başlayıp bitirdiğimiz zaman endişeler ortadan kalkacak" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda konuşan Başkan Cemil Tugay, kentsel dönüşüm ve kooperatifler üzerinden gelen eleştirileri yanıtladı. 
Kentsel dönüşümde inşaatların en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini dile getiren Başkan Tugay şunları söyledi:

"Çözmek için çalışıyoruz. Mahkeme yoluyla durum tespiti yapıyoruz. Yapılan tespitin itiraza maruz kalması halinde kesinliğinin olması lazım. Mevcut inşaatların seviyesi mahkeme yoluyla tespit edildi. Taahhüt edilen sürelerde bitmediği için feshedilenler var. Henüz süresi dolmamış olan ama kısa vadede dolacak olanlar var. İnşaat seviyelerinin bitmesi imkansız olduğu için onların da sözleşmelerine son veridi. Zaten bazılarının dolmuştu. Mevcut inşaatların seviyesi ve yeni inşaatlar mahkeme yoluyla hesaplanıyor. Süreci İZBETON yönetecek burada alınan meclis kararı gereği. Bazı noktalarda Ege Şehir Planlama'ya yetki devredebilir. İkisi de belediye şirketi. Bu şirketlerimizle mümkün olan en kısa sürede inşaatlar tamamlanacak ve hak sahiplerine teslim edilecek. Şu an bir endişe olabilir ama biz inşaatlara başlayıp bitirdiğimiz zaman endişeler ortadan kalkacak.”