GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Haziran 2024 Cuma 12:01

Başkan Tugay'dan altın varaklı ağzından su çıkan aslana veto!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tunç Soyer döneminde açılan Şaşal Su Tesisleri'ne neşteri vurdu. Tugay'ın, tesisin giriş kısmına konulmak üzere Soyer döneminde projesi hazırlanıp siparişi verilen "Ağzından su çıkan altın varaklı aslan" heykelini maliyeti nedeniyle veto ettiği öğrenildi. Devredilmesi planlanan Şaşal Su Tesisleri'nin karlılığını artırmak için yapılan fizibilite çalışmasının sürdüğü, "Kapatma" kararının da alınabileceği belirtildi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, mali disiplin için kritik adımlar atmaya devam ediyor. Sanatoryum ve Tarım Lisesi gibi yüksek maliyetli projeleri durduran ve öncelikli hizmetlere yönelen Başkan Tugay, Tunç Soyer döneminde açılan Şaşal Su Tesisleri'ne de neşteri vurdu. 

Tugay'ın İZDOĞA şirketinin çalışmalarıyla tekrar üretilmeye başlanan ve 22 Eylül'de tesis açılışı yapılan Şaşal Su için Tunç Soyer döneminde projesi hazırlanan "Altın varaklı ağzından su çıkan aslan" heykelini maliyeti nedeniyle veto ettiği öğrenildi. 

Tesis girişine konulması planlanan ve siparişi verilen aslan heykelinin Tugay'ın göreve gelmesinin ardından iptal edildiği bildirildi. 

Başkan Tugay'ın, kaynak debisi azalan ve eskisi gibi verimli olmayan şaşal su ile ilgili cam şişeleme ve üretim maliyetleri nedeniyle kurmaylarından fizibilite çalışması istediği öğrenildi. Çalışma sonucuna göre tesisin karlılığının artırılması ve devredilmesi formülünün ele alındığı, "Kapatılması" kararının da gündeme gelebileceği belirtildi.