GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Haziran 2022 Cuma 11:46

Başkan Sürekli, Erzurumlular ve Balkan göçmenleriyle buluştu

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Her etnik yapının İzmir’in ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı koyduğunu belirten Başkan Sürekli; “Erzurumlular da Balkan Göçmenleri de bu noktadaki en güçlü kesimlerden biri. Bu şehri sonuna kadar sahiplenen, kalkındıran unsurlar. Göçlerin ve göçmenlerin şehri İzmir’de, ülkenin bin bir rengini barındıran bu kadim şehirde, kimsenin ötekileştirilmesine göz yummadık, yummayız. Hemşehri derneklerimizle de sürekli birlikteyiz. Dayanışmalarına ortak olmaya ve sorunlarını çözmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sivil Toplum Kampüsü yapılmalı…

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkanı Zakir Salmanoğlu’nu ziyaretinde, imkân ve yasalar dâhilinde tüm sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini söyleyen Başkan Sürekli, İzmir’de bir sivil toplum kampüsüne ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Merkezi idare olarak, her şeyden önce STK – Devlet ilişkisindeki o büyük mesafeleri ortadan kaldırdık. 20 yıldır milletimize hizmet ederken dernek ve odalarımızla istişare halindeyiz, omuz omuzayız. Onların görüş ve yönlendirmeleri önemli. Pandemi sürecinde de önlemler ve sosyal yardımlar noktasında birlikte hareket ettik. Çalışmalarını daima destekliyoruz. Ancak, İzmir’de bir sivil toplum kampüsüne ihtiyaç var. Daha teşkilatlı ve etkin bir sisteme kavuşturulmalılar. Bu konuda yerel yönetimlere de büyük iş düşüyor. Hem yasal hem de sorumluluk anlamında STK’ları güçlendirmek için ilk hizmet adresi belediyeler. Çok fazla imkânları var.”

İzmir’de, Erzurumluların yoğun olduğuna dikkat çeken Sürekli; “Erzurumlu hemşerilerimiz, tüm İzmir’de aktif ve etkin roller oynuyor. Yaşadıkları mahallelerde, ilçelerde her alanda öne çıkan bir kültürün ve üretim anlayışının temsilcileri olarak varlık gösteriyorlar. Siyasette, ekonomide ve sosyal hayatta yarattıkları katma değer tartışmasız. Bunun karşılığını vermek de bizlerin görevi.” dedi.

Cumhurbaşkanımızın çabası büyük…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, daha sonra İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy’u ziyaret etti. Nursoy, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Balkanlar’da yaşayan Türklerin yanında olmasının önemini vurgulayarak, devletin gücünü ve desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini söyledi. Balkan Göçmenlerinin, İzmir’deki ağırlığına dikkat çeken Başkan Sürekli ise, sözlerinde şu ifadelere yer verdi; “Göçmen vatandaşlarımız acı, hasret ve korku dolu bir süreçle kendi topraklarına dönüş yaptı. Ve İzmir gibi yerleştikleri her karış toprağa hayat verdiler. Önceki hükümetler tarafından yıllarca ötelenen sorunlar yaşadılar. İşte tam da burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarının büyük olduğunu hatırlatmalıyım. Göçmen vatandaşlarımız, yurt dışında vatandaşlık, diploma denkliği, SGK, oturma izni ve sağlık hizmetleri gibi konularda pek çok sorun yaşıyordu. Bu sorunların üstesinden geldik. Balkan kökenli bir milletvekili olarak o dönem çözüm aşamasında rol almış olmaktan mutluyum. BAL-GÖÇ olarak üstlendiğiniz köprü görevini önemsiyoruz. Yapılan çalışmalarda büyük emeğiniz var.”

Geriye götürmediler! İleriye taşıdılar…

Başkan Sürekli, sözlerini şöyle sürdürdü; “İzmir’de her iki evden birinin kapısını çalsanız, bir balkan göçmeni açar kapıyı. İş insanlarına bakın, öğretmenlere, esnafa, hatta belediye başkanlarına… Balkan göçmenlerimizin ağırlığını görürsünüz. Zorunlu ya da değil, kendi memleketlerine gelerek başta emek ve bilgi olmak üzere tüm birikimleriyle güç verdiler. İzmir bunu en yakından en yoğun biçimde yaşadı. Birilerinin hakarete varan sözlerle göçmen hemşerilerimizi bu şehrin sorunlarının müsebbibi ilan etmesi gaflettir. Bu sorumluluk yerel iktidarındır. Kendilerinindir. Balkan Göçmenleri, İzmir’i gerileten değil, aksine ileriye taşıyan dinamiklerdir. Öyle ki, göçmen kardeşlerimiz ve dernekleri uğradıkları hakaretlere gerekli karşılığı toplu olarak vermişlerdir. İzmir; tarihi boyunca içine aldığı her farklı kültürle yoğrulmuş ve özgün bir kimliğe erişmiştir. İzmir aidiyetine başka bir şehirde rastlamak zordur. Bu şehir hepimizindir. Burada yaşayan herkes İzmirlidir; İzmir için üretmektedir.”