GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Eylül 2020 Pazartesi 10:00

Başkan Soyer'in not defterinde bu hafta... TRAFİĞE VAPUR FORMÜLÜ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer, haftalık not defterinde önemli açıklamalarda bulundu. Pandemi nedeniyle yoğunlaşan İzmir trafiği nedeniyle vapur seferlerinin sıklığını artırdıklarını belirten Soyer, "Bisikletiyle vapura gelen de sadece 5 kuruş ödüyor" dedi. Başkan Soyer, 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunu coşkuyla kutlayacaklarını belirtirken,  "Kısıtlamaların sadece milli günlerde uygulanmasını sessizce izleyemeyiz" dedi

SONKALEİZMİR-Başkan Soyer not defterinde şu açıklamaları yaptı: 

Günaydın, iyi hafalar sevgili İzmirliler...
Toplu ulaşımdan uzaklaşılması nedeniyle kent içi toplu ulaşımı yoğunlaşınca deniz ulaşımında yeni düzenlemelere geçtik. Hem körfez vapurlarının hem de arabalı vapurların sefer sıklığını artırdık. ayrıca vapura bisikletiyle binenler sadece 5 kuruş ödüyor.
Narlıdere Metro Hattı Projesi için Çin merkezli Asya Altyapı Yatırım Bankası'yla 50 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzaladık. Banka dünyada ilk kez bir belediyeye finansman kaynağı sağlarken belediyemizin mali itibarı Doğu'da da teyit edilmiş oldu. Artık Doğu'dan çok daha fazla yatırımcının İzmir'le olan ilgisinin artacağını biliyoruz.
Pandemi döneminde yenilikçi adımlarımız devam ediyor. Dünyaya örnek olan maskematik uygulamasından sonra işitme engellileri de unutmadık. Meslek fabrikamızda işitme engellirin dudak okumasını sağlayan maske üretmeye başladık. Engellilere ücretsiz dağıtıyoruz.
89. İzmir Enternasyonal Fuarı öncesinde geleneksel iş günlerini dijital ortamda gerçekleştirdik. Savaş, deprem dönemlerinde bile 89 yıldır açılan İzmir Fuarı'nı sembolik de olsa 'Akdeniz' temasıyla korona önlemleri altında düzenledik. Ticaret Bakanımız sayın Ruhsar Pekcan başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
İEF'nin 90. yılında aynı temayla çok daha görkemli kutlama ve içerikle kapıları açacağından kimsenin kuşkusu olmasın.
8'inci Uluslararası 9 Eylül Yarı Maratonu'nu ben de sporcularla birlikte koştum. Bu heyecanı artık 4 Ekim'deki Maraton İzmir'e taşıyoruz.
9 Eylül kutlamaları öncesi Büyükşehir Belediye meclisindeki siyasi partilerin grup başkan vekilleriyle birlikte Ege Ordu Komutanımız Korgeneral Sayın Ali Sivri'yi ziyaret ettik.
Kısıtlamaların sadece milli günlerde uygulanmasını sessizce izleyemeyiz. Pandemiye karşı önlemlerimizi alıp coşku ve heyecanla 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunu kutlayacağız. 
Hepinize sağlıklı, mutlu bir hafta diliyorum.