GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Haziran 2020 Cumartesi 09:53

Başkan Soyer'den salgın uyarısı! İzmirliler hiçbir şey olmamış gibi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aylar sonra sokağa çıkma yasağının olmadığı hafta sonu için uyarılarda bulundu. Başkan Soyer, "Devleti yönetenlerin aldığı ve ardından iptal ettiği karar, aslında salgının bittiğini değil, önlem için asıl görevin bize düştüğünü gösteriyor. Ne yazık ki İzmirlilerin büyük bir bölümünün hayatına hiç bir şey olmamış gibi devam ettiğini üzülerek söylüyorum. Hepimizin sağlığı için maske-hijyen-fiziki mesafe kurallarına uyarak yaşamalıyız" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkan'ın Günlüğü'nde İzmirliler'e uyarılarda bulundu. Salgının devam ettiğini vurgulayan Başkan Soyer, İzmirliler'in hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ettiğini üzülürek gördüğünü söyledi. 

Başkan Soyer'in açıklamaları şöyle: 
Günaydın sevgili İzmirliler...
Dünya Çevre Günü'nü dün tam da anlamına göre kutladık. Foça'da üçüncü ileri biyolojik atık su tesisini açtık ve bu sorunu güzel ilçemizde kökünden çözmüş olduk.
Türkiye'ye hatta Dünya'ya örnek olan maskematiklerimizden biri, Bölge Adliye Mahkemesi girişinde faaliyete geçti. Önümüzdeki hafta sıra Bayraklı Adliyesi'nde. Adliye çalışanlarına ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Söz maskeye gelmişken salgın konusuna bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Hafta sonu devleti yönetenlerin aldığı ve ardından iptal ettiği karar, aslında salgının bittiğini değil önlem için asıl görevin bize düştüğünü gösteriyor. Haftalardır süren kısıtlamanın ardından ne yazık ki İzmirlilerin büyük bir bölümünün hayatına hiç bir şey olmamış gibi devam ettiğini üzülerek söylüyorum.
Elbette bu dönemde hepimiz çok sıkıldık ama ailemizin, kendimizin, hepimizin sağlığı için maske-hijyen-fiziki mesafe kurallarına uyarak yaşamalıyız. Ayrıca kullanılan maskelerin, eldivenlerin gelişi güzel sağa sola atılması toplum sağlığını ciddi bir şekilde tehtid ediyor ve çevre kirliliğine neden oluyor.
Sevgili İzmirliler aylar sonra kısıtlamanın olmadığı bir hafta sonumuz var. <
Güzel ve sağlıklı geçsin diliyorum. Hoşça kalın.