GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Aralık 2019 Cuma 11:06

Başkan Soyer'den gökdelen açıklaması...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte büyük tepki çeken Konak'a gökdelen projesiyle ilgili, "Konuyu ince elemek gerek. Bu kadar büyük yatırım yapacak vatandaşı küstürmemek lazım. Burnundan getirmemek lazım. Prensip olarak karşı çıkmayı doğru bulmuyorum" dedi 

İzmir'de Konak Pasaport’ta Zorlu Holding tarafından yapılacak gökdelenle ilgili kamuoyunda büyük tepki oluşurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den de konuyla ilgili açıklama geldi. Konuyu biraz daha ince elemek gerektiğini ifade eden Soyer, "7 kat otopark gözüküyor orada belki bir bölümünü aşağıya yaptırmayı düşünmek lazım, yüksekliği aşağı indirmek için. Tamamı yasal hakları, kazanılmış hakları. Bu kadar büyük yatırım yapacak vatandaşı küstürmemek lazım doğrusu. Burnundan getirmemek lazım. O nedenle belki detaylı bir çalışma yapılabilir ama prensip olarak karşı çıkmayı doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı. 60 kat olacağı ve 250 metre yüksekliğe ulaşacağı iddiaları konuşulan gökdelenin kent silüetine, altyapı ve çevreye zarar vereceği öne sürülüyor.
BASMANE ÇUKURU ZİRVESİ 
Başkan Soyer, önceki gün İstanbul'da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile İzmir'in göbeğinde uzun yıllardır bir utanç abidesi olarak duran Basmane Çukuru için masaya oturdu. Burayı İzmir'e kazandırmak istediklerini belirten Soyer, "Çok ince çalışılması gereken bir konu. Önemli bir yol kat etmeden görüşmelerle ilgili bir şey paylaşmayı doğru bulmam. İzmir için faydalı olacağına inandığım bir görüşmeydi. Burası için uğraşacağız. Bu iyi bir başlangıç noktasıydı" ifadelerini kullandı. (YENİ ASIR)