GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 20:34

Başkan Soyer'den Özlale yorumu... 'İZMİR'E ASLA KAYBETTİRMEYİZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde İzmir adaylığı için partisinden Ümit Özlale'yi işaret etmesiyle ilgili konuştu. Soyer, "Ümit Özlale ile birbirimizi iyi tanırız ve çok sevişiriz. Karar sürpriz olmadı. Açıklamanın beni rahatsız ettiğini söyleyemem. Şunu söyleyebilirim. Biz İzmir'e asla kaybettirmeyeceğiz" dedi. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, KRT'de katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalar yaptı. Soyer, Kültürpark Fuar Alanı'nda yapılan canlı yayında gençlik temasıyla düzenlenen İzmir Fuarı'yla ilgili bilgiler verdi, siyaset gündemine de değindi.

"ÖZLALE İLE BİRBİRİMİZİ İYİ TANIRIZ"

Soyer, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yerel seçimde İzmir adaylığı için partisinin Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale'yi işaret etmesini yorumladı. Soyer şöyle konuştu:

"Ümit Özlale ile birbirimizi iyi tanırız ve çok sevişiriz. Karar sürpriz olmadı. Onun böyle bir heyecanı olduğunu biliyorum. Yolu açık olsun. Yerel ile genel seçim dinamikleri çok farklı. Genel seçimlerde ittifak kurmak demokrasinin ileri seviyesi. Yerel seçimler öyle değil. Her ilin, ilçenin kendi dinamikleri var. Siz yukarıda nasıl bir çatı kurarsanız kurun, ilçelerin dinamikleri farklıdır. Her belediye başkanı zaten en çok oyu almak için herkesle ittifak yapmayı düşünür. Yerelde belediye başkan adayları kendi ittifaklarını seçim bölgelerinde kuracaktır. Açıklamanın beni rahatsız ettiğini söyleyemem. Şunu söyleyebilirim biz İzmir'e asla kaybettirmeyeceğiz."

"İZMİR ÖRNEK OLABİLİR"

Başkan Tunç Soyer ikinci dönem adaylığı istediğini belirtirken şöyle devam etti:

"Hayatım boyunca sadece kendimle rekabet ettim. Siyaseti bugünkü sığlığından kurtarmamız lazım. nezaketi, saygısı kayboldu. Yine İzmir iyi bir örnek ortaya koyabilir. Performans, fikir ve vizyon üzerinden farklı görüşler dile getirilir ve vatandaş tercihini yapar. Siyasetin çirkinleştiği atmosferden İzmir'in ayrılabileceğini düşünüyorum. Çok renk, çok ses, çok nefese inanıyorum. Demokrasi aslında farklılıkların bir arada olmayı başabilmektir. İzmirli artık bunalmış bir vaziyette siyasetin dilinden, saygısızlığından. Bu horgören, kutuplaştıran, ayrıştıran iklimden şikayetçiler. Hiçkimse bu seviye siyaseti hak etmiyor. İnsanlar bunu hak etmiyorlar. Birbirlerini saygıyla anlamaya gayret ediyor."