GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Ağustos 2021 Pazar 19:13

Başkan Soyer'den, Muharrem İnce'ye afiş yanıtı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine İzmir kongresi için astıkları afişleri indirttiği gerekçesiyle tepki gösteren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye tepki gösterdi. Soyer, "Afiş ve bayraklarınızı sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir. Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu" dedi.

SONKALEİZMİR-Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 1. Olağan İzmir Kongresi'nin yapıldığı Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi sdışındaki afişleri söktürdüğü gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye  Başkanı Tunç Soyer'i eleştirmişti. İnce'nin, "Flamingocuysan itirazım yok ama numaracı, dubaracıysan itirazım var. Sen kiminle dans ediyorsun. Kimsin sen benim afişlerimi söküyorsun" sözleriyle tepki gösterdiği Başkan Tunç Soyer, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kongrenizde kim olduğumu sormuşsunuz. Hatırlatayım ben İzmir’in seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Afiş ve bayraklarınızı da sormuşsunuz. Kamu yapılarına asılanlar dışında tamamı yerlerindedir. Kongrenizi düzenlediğiniz salonu da belediyemiz tahsis etti, kamu yapıları dışında afişlerinizin asılmasına da belediyemiz izin verdi.  Daha yola çıkarken bizimle bile kavga etmeniz, gelecek için umut kırıcı olduğu kadar aydınlatıcı da oldu."

İNCE'DEN BİR YANIT DAHA

Başkan Soyer'in açıklamaları sonrası Muharrem İnce'den bir yanıt daha geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İnce, "Ayıbına kılıf uydurma Tunç Soyer.  Sen afiş toplatmayı AKP’den mi öğrendin? Seçilmiş Belediye Başkanı olman sana afiş toplatma hakkı vermez! Memleket Partisi’nin afişleri senin bildiğin afişlerden değildir. Onlarda belediye rantı yok, hazine parası yok, alın teri var" dedi.

MUHARREM İNCE'DEN SOYER'E AFİŞ TEPKİSİ