GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Temmuz 2020 Pazartesi 09:29

Başkan Soyer'den Kemeraltı, metro ve tramvay mesajları...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftalık not defterinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kemeraltı'nda UNESCO hedefine adım adım ilerlediklerini ve ve bu maçla TARKEM yönetim kurulu başkanlığını devraldığını belirtti. Başkan Soyer, Karşıyaka-Çiğli tramvay hattı ihalesinin 28 Temmuz'da yapılacağını belirterek, "F.Altay-Narlıdere metro hattında da pandemiye rağmen çalışmalar durmadı. Kazıların yüzde 78.37'si tamamlandı" dedi

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftalık not defterinde önemli mesajlar verdi. Başkan Soyer'in açıklamaları şöyle: 
Günaydın, iyi haftalar sevgili İzmirliler..
Dünyanın en eski, en büyük açıkhava alışveriş merkezi Kemeraltı'nda UNESCO hedefimize adım adım ulaşıyoruz. Bu amaçla TARKEM yönetim kurulu başkanlığını üstlendim. 
İzmir'i demir ağlarla örüyoruz demiştik, 11 kilometrelik Karşıyaka-Çiğli tramvay hattı 28 Temmuz'da ihaleye çıkacak.
F.Altay-Narlıdere metro hattında pandemiye rağmen çalışmalar durmadı. Kazıların yüzde 78.37'si tamamlanırken, raylara da ilk kaynağı yaptık. Bu adımları atarken sağlam adımlar atmak istiyoruz. Fitch Ratings'in kredi notumuzu AAA olarak teyit etmesi bunun en güzel katını oldu.
Kurban Bayramı'nda şehir içi ulaşımı yasa gereği ücretsiz yapamadığımızdan sembolik olarak bir kuruş yaptık, hayırlı olsun. 
İzmir ekonomisi için çok önemli olan turizmi bu dönemde ayakta tutabilmek amacıyla yerel ve ulusal kampanyalar düzenledik. Turuncu çember uygulamasını başlattık.
Hİjyen ve sağlık güvencesi olan mavi bayrak 52 plajımızda dalgalanıyor. Çeşme Ilıca Plajı'na da Kültür ve Turizm Bakanı sayın Mehmet Nuri Ersoy ie birlikte mavi bayrak çektik.
Mavişehir'de kamu alanlarının TOKİ aracılığıyla satılmasına direnen Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay'ın sonuna kadar yanındayım. Hepinize sağlıklı, mutlu, güzel bir hafta diliyorum.  Hoşçakalın.