GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ekim 2022 Çarşamba 11:17

Başkan Soyer'den Buca Cezaevi tepkisi: 'YAPMAYIN'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Buca Cezaevi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Daha önce "Yeşil alan olsun" çağrısı yaptığı cezaevi arazisinin inşaata ayrılmaya çalışıldığını duyuran Soyer, "Yapmayın. Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var" dedi.

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin nüfus yoğunluğu en yüksek ilçesi Buca'da şehir merkezinde kalması, bina yaşı ve ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle kapatılıp yıkılan Buca Cezaevi'nin arazisi ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

TUNÇ SOYER: "YAPMAYIN"

Daha önce yıkım sonrası ortaya çıkacak arazinin yeşil alan olarak düzenlenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na çağrı yapan Soyer, arazinin inşaata ayrılmaya çalışıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer şunları kaydetti:

"Buca Cezaevi'nin yıkımı tamamlandı. Mevcut planlardaki yeşil alan miktarının azaltılarak inşaata alan ayrılmaya çalışıldığını görüyoruz, yapmayın. İzmir'in en büyük ilçesi Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var. Burasının yeşil alan olması için her türlü işbirliğine hazırız."

57 BİN 468 METREKARE

İzmir'de 1959 yılında açılan İzmir Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu (Buca Cezaevi), 30 Ekim İzmir Depremi'nin ardından Adalet Bakanlığı tarafından kapatılmıştı. 57 bin 468 metrekarelik Buca Cezaevi, Yeşilçam sinemasında "Ben Doğarken Ölmüşüm" ile "Susuz Yaz" gibi filmlere de sahne olmuştu.